Konvehtitrifle | Makeiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Konvehtitrifle

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Joulun suklaakonvehdeista, karpalosta ja kermaisesta riisipuurosta syntyy jälkiruoka. Voit käyttää myös riisipuuron tähteet tai valmista riisipuuroa 2–3 dl.

Ainekset

1 dl
Puuroriisiä
2 dl
Vettä
4 dl
Maitoa
2 rkl
Sokeria
Suolaa
2 dl
Kuohukermaa

karpalohyytelö

3 dl
Karpalomehua
1 1/2 dl
Hyytelösokeria
1 kpl
(200 g) pakastekarpaloita

lisäksi

8 - 10 kpl
Suklaakonvehtia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä riisiä ja vettä kattilassa kunnes vesi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen kunnes maito on imeytynyt riisiin. Lisää sokeri ja suola. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.

Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto riisipuuroon. Kiehauta mehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen ja kaada liemi jäisten karpaloiden päälle.

Pilko suklaakonvehdit. Lusikoi riisipuuroseosta, karpalohyytelöä ja pilkottuja suklaakonvehteja kerroksittain annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

6429

1536

53,0 g

34,0 g

242,5 g

214,0 g

1,0 g

18,5 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Vettä,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli