Konvehtitrifle

Joulun suklaakonvehdeista, karpalosta ja kermaisesta riisipuurosta syntyy jälkiruoka. Voit käyttää myös riisipuuron tähteet tai valmista riisipuuroa 2–3 dl.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlpuuroriisiä
2 dlvettä
4 dlmaitoa
2 rklsokeria
suolaa
2 dlkuohukermaa

Karpalohyytelö

3 dlkarpalomehua
1 1/2 dlhyytelösokeria
1 kpl(200 g) pakastekarpaloita

Lisäksi

8 - 10 kplsuklaakonvehtia

Valmistus

  1. 1

    Keitä riisiä ja vettä kattilassa kunnes vesi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen kunnes maito on imeytynyt riisiin. Lisää sokeri ja suola. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.

    Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto riisipuuroon. Kiehauta mehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen ja kaada liemi jäisten karpaloiden päälle.

    Pilko suklaakonvehdit. Lusikoi riisipuuroseosta, karpalohyytelöä ja pilkottuja suklaakonvehteja kerroksittain annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä