Konvehtitrifle - Yhteishyvä

Konvehtitrifle

???
Annokset
4
Joulun suklaakonvehdeista, karpalosta ja kermaisesta riisipuurosta syntyy jälkiruoka. Voit käyttää myös riisipuuron tähteet tai valmista riisipuuroa 2–3 dl.
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Puuroriisiä
2 dl
Vettä
4 dl
Maitoa
2 rkl
Sokeria
Suolaa
2 dl
Kuohukermaa

KARPALOHYYTELÖ

3 dl
Karpalomehua
1 1/2 dl
Hyytelösokeria
1 kpl
(200 g) pakastekarpaloita

LISÄKSI

8 - 10 kpl
Suklaakonvehtia

Näin teet

1

Keitä riisiä ja vettä kattilassa kunnes vesi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen kunnes maito on imeytynyt riisiin. Lisää sokeri ja suola. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.

Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto riisipuuroon. Kiehauta mehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen ja kaada liemi jäisten karpaloiden päälle.

Pilko suklaakonvehdit. Lusikoi riisipuuroseosta, karpalohyytelöä ja pilkottuja suklaakonvehteja kerroksittain annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin ajan.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja243 g970 g
Proteiinia19 g74 g
Rasvaa53 g212 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj6429 25717
Energiaa kcal1536 6143

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja243 g970 g
Proteiinia19 g74 g
Rasvaa53 g212 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj6429 25717
Energiaa kcal1536 6143

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Vettä

  • Suolaa

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.