Konvehtitrifle

Nappaa talteen!
Joulun suklaakonvehdeista, karpalosta ja kermaisesta riisipuurosta syntyy jälkiruoka. Voit käyttää myös riisipuuron tähteet tai valmista riisipuuroa 2–3 dl.
| 1 dl | puuroriisiä |
| 2 dl | vettä |
| 4 dl | maitoa |
| 2 rkl | sokeria |
| suolaa | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| Karpalohyytelö | |
|---|---|
| 3 dl | karpalomehua |
| 1 1/2 dl | hyytelösokeria |
| 1 kpl | (200 g) pakastekarpaloita |
| Lisäksi | |
| 8 - 10 kpl | suklaakonvehtia |
- 1.
Keitä riisiä ja vettä kattilassa kunnes vesi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen kunnes maito on imeytynyt riisiin. Lisää sokeri ja suola. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.
Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto riisipuuroon. Kiehauta mehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen ja kaada liemi jäisten karpaloiden päälle.
Pilko suklaakonvehdit. Lusikoi riisipuuroseosta, karpalohyytelöä ja pilkottuja suklaakonvehteja kerroksittain annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin ajan.
Konvehtitrifle
Joulun suklaakonvehdeista, karpalosta ja kermaisesta riisipuurosta syntyy jälkiruoka. Voit käyttää myös riisipuuron tähteet tai valmista riisipuuroa 2–3 dl.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | puuroriisiä |
| 2 dl | vettä |
| 4 dl | maitoa |
| 2 rkl | sokeria |
| suolaa | |
| 2 dl | kuohukermaa |
Karpalohyytelö | |
| 3 dl | karpalomehua |
| 1 1/2 dl | hyytelösokeria |
| 1 kpl | (200 g) pakastekarpaloita |
Lisäksi | |
| 8 - 10 kpl | suklaakonvehtia |
Valmistus
- 1
Keitä riisiä ja vettä kattilassa kunnes vesi on lähes imeytynyt riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen kunnes maito on imeytynyt riisiin. Lisää sokeri ja suola. Jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.
Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto riisipuuroon. Kiehauta mehu kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Kiehauta uudelleen ja kaada liemi jäisten karpaloiden päälle.
Pilko suklaakonvehdit. Lusikoi riisipuuroseosta, karpalohyytelöä ja pilkottuja suklaakonvehteja kerroksittain annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa tunnin ajan.
Ravintosisältö
1536
Energiaa kcal
6429
Energiaa kj
53,0 g
Rasvaa
34,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
242,5 g
Hiilihydraatteja
214,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
18,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
1536
Energiaa kcal
6429
Energiaa kj
53,0 g
Rasvaa
34,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
242,5 g
Hiilihydraatteja
214,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
18,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Vettä, Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












