Samettinen suklaa-aprikoosimousse | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Samettinen suklaa-aprikoosimousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pehmeät aprikoosit maustavat jouluisen suklaamoussen ja loistavat koristeena kuin jalokivet.

Ainekset

200 g
Tummaa suklaata
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
1 dl
Pehmeitä kuivattuja aprikooseja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata suklaa vesihauteessa.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Yhdistä puhtaassa kulhossa kerma ja sokeri. Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi.

Pilko aprikoosit. Ota hieman sivuun koristelua varten.

Yhdistä suklaa, vaahdot ja aprikoosit. Sekoita tasaiseksi. Annostele mousse maljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele aprikoosipaloilla.

2

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen.

2 kpl
Kananmunaa
3

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

4

Yhdistä puhtaassa kulhossa kerma ja sokeri. Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi.

2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
5

Pilko aprikoosit. Ota hieman sivuun koristelua varten.

1 dl
Pehmeitä kuivattuja aprikooseja
6

Yhdistä suklaa, vaahdot ja aprikoosit. Sekoita tasaiseksi. Annostele mousse maljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele aprikoosipaloilla.

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.11.2017
Muokattu: 27.2.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2151

514

35,5 g

20,5 g

39,8 g

38,3 g

3,8 g

7,8 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli