Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Samettinen suklaa-aprikoosimousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pehmeät aprikoosit maustavat jouluisen suklaamoussen ja loistavat koristeena kuin jalokivet.

Ainekset

200 g
Tummaa suklaata
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
1 dl
Pehmeitä kuivattuja aprikooseja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata suklaa vesihauteessa.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Yhdistä puhtaassa kulhossa kerma ja sokeri. Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi.

Pilko aprikoosit. Ota hieman sivuun koristelua varten.

Yhdistä suklaa, vaahdot ja aprikoosit. Sekoita tasaiseksi. Annostele mousse maljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele aprikoosipaloilla.

2

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen.

2 kpl
Kananmunaa
3

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

4

Yhdistä puhtaassa kulhossa kerma ja sokeri. Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi.

2 dl
Kuohukermaa
2 rkl
Sokeria
5

Pilko aprikoosit. Ota hieman sivuun koristelua varten.

1 dl
Pehmeitä kuivattuja aprikooseja
6

Yhdistä suklaa, vaahdot ja aprikoosit. Sekoita tasaiseksi. Annostele mousse maljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele aprikoosipaloilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 24.7.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

514

2151

35,5 g

20,5 g

39,8 g

38,3 g

3,8 g

7,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli