Samettinen suklaa-aprikoosimousse

Pehmeät aprikoosit maustavat jouluisen suklaamoussen ja loistavat koristeena kuin jalokivet.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gtummaa suklaata
2 kplkananmunaa
2 dlkuohukermaa
2 rklsokeria
1 dlpehmeitä kuivattuja aprikooseja

Valmistus

  1. 1

    Sulata suklaa vesihauteessa.

    Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen.

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

    Yhdistä puhtaassa kulhossa kerma ja sokeri. Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi.

    Pilko aprikoosit. Ota hieman sivuun koristelua varten.

    Yhdistä suklaa, vaahdot ja aprikoosit. Sekoita tasaiseksi. Annostele mousse maljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele aprikoosipaloilla.

  2. 2

    Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita keltuaiset hieman jäähtyneeseen suklaaseen.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

  4. 4

    Yhdistä puhtaassa kulhossa kerma ja sokeri. Vaahdota pehmeäksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    2 rklsokeria
  5. 5

    Pilko aprikoosit. Ota hieman sivuun koristelua varten.

    MääräAinesosa
    1 dlpehmeitä kuivattuja aprikooseja
  6. 6

    Yhdistä suklaa, vaahdot ja aprikoosit. Sekoita tasaiseksi. Annostele mousse maljoihin ja anna jähmettyä jääkaapissa. Koristele aprikoosipaloilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Panu Pälviä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä