Snickersjäätelökakku - Yhteishyvä

Snickersjäätelökakku

???
Annokset
7
Superhelppo Snickers-suklaapatukan makuinen jäätelökakku kootaan mehevän suklaapohjan päälle vaniljajäätelöstä, suolapähkinöistä ja kinuskikastikkeesta. Kakun voi valmistaa pakastimeen jopa viikko ennen juhlia.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

75 g
Voita tai margriinia
1 dl
Tummaa kaakaojauhetta
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Vadelmia (pakaste)

TÄYTE

1 l
Vaniljajäätelöä
1 dl
Suolapähkinöitä
1 dl
Kinuskikastiketta

PÄÄLLE

50 g
Maitosuklaata
2 rkl
Kuohukermaa
1/2 dl
Suolapähkinöitä
1/2 dl
Kinuskikastiketta

Näin teet

1

Sulata voi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Jäähdytä seosta 5 minuuttia.

Säädä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kevyesti sekaisin. Lisää kaakao-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vadelmat.

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Paloittele vaniljajäätelö noin 1 ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Rouhi täytteeksi tulevat suolapähkinät. Levitä puolet jäätelöviipaleista kakkupohjan päälle. Ripottele suolapähkinät jäätelön päälle ja lisää kinuskikastike. Nosta päälle loput jäätelöviipaleet. Tasoita pinta. Nosta kakku pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Jos valmistat jäätelökakun useita tunteja tai päiviä ennen juhlaa, nosta kakku sulamaan huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen koristelua.

Paloittele maitosuklaa kulhoon ja lisää kerma. Kuumenna varovasti mikrossa ja sekoita tasaiseksi.

Irrota irtopohjavuoan reunat ja nosta jäätelökakku tarjoiluvadille. Valuta päälle sulatettua suklaata. Rouhi suolapähkinöitä hieman ja lisää ne kakun pinnalle. Valuta päälle vielä kinuskikastiketta. Tarjoile heti.

2

Säädä uuni 175 asteeseen.

3

Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kevyesti sekaisin. Lisää kaakao-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vadelmat.

2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Vadelmia (pakaste)
4

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

5

Paloittele vaniljajäätelö noin 1 ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Rouhi täytteeksi tulevat suolapähkinät. Levitä puolet jäätelöviipaleista kakkupohjan päälle. Ripottele suolapähkinät jäätelön päälle ja lisää kinuskikastike. Nosta päälle loput jäätelöviipaleet. Tasoita pinta. Nosta kakku pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Jos valmistat jäätelökakun useita tunteja tai päiviä ennen juhlaa, nosta kakku sulamaan huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen koristelua.

1 l
Vaniljajäätelöä
1 dl
Suolapähkinöitä
1 dl
Kinuskikastiketta
6

Paloittele maitosuklaa kulhoon ja lisää kerma. Kuumenna varovasti mikrossa ja sekoita tasaiseksi.

50 g
Maitosuklaata
2 rkl
Kuohukermaa
7

Irrota irtopohjavuoan reunat ja nosta jäätelökakku tarjoiluvadille. Valuta päälle sulatettua suklaata. Rouhi suolapähkinöitä hieman ja lisää ne kakun pinnalle. Valuta päälle vielä kinuskikastiketta. Tarjoile heti.

1/2 dl
Suolapähkinöitä
1/2 dl
Kinuskikastiketta
Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 24.10.2017
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja54 g378 g
Proteiinia12 g85 g
Rasvaa30 g213 g
Kuituja4 g29 g
Energiaa kj2276 15929
Energiaa kcal544 3807

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Kinuskikastiketta

  • 0,5 dl Kinuskikastiketta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja54 g378 g
Proteiinia12 g85 g
Rasvaa30 g213 g
Kuituja4 g29 g
Energiaa kj2276 15929
Energiaa kcal544 3807

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Kinuskikastiketta

  • 0,5 dl Kinuskikastiketta

Resepti
Suvi Rüster
Kuvat
Päivi Ristell

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.