Sulata voi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Jäähdytä seosta 5 minuuttia.
Säädä uuni 175 asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kevyesti sekaisin. Lisää kaakao-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vadelmat.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Paloittele vaniljajäätelö noin 1 ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Rouhi täytteeksi tulevat suolapähkinät. Levitä puolet jäätelöviipaleista kakkupohjan päälle. Ripottele suolapähkinät jäätelön päälle ja lisää kinuskikastike. Nosta päälle loput jäätelöviipaleet. Tasoita pinta. Nosta kakku pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Jos valmistat jäätelökakun useita tunteja tai päiviä ennen juhlaa, nosta kakku sulamaan huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen koristelua.
Paloittele maitosuklaa kulhoon ja lisää kerma. Kuumenna varovasti mikrossa ja sekoita tasaiseksi.
Irrota irtopohjavuoan reunat ja nosta jäätelökakku tarjoiluvadille. Valuta päälle sulatettua suklaata. Rouhi suolapähkinöitä hieman ja lisää ne kakun pinnalle. Valuta päälle vielä kinuskikastiketta. Tarjoile heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
544
2276
30,4 g
15,0 g
54,0 g
42,3 g
4,1 g
12,1 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Kinuskikastiketta,
0,5 dl Kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli