Säädä uuni 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (22–24 cm) ja vuoraa se mantelilastuilla. Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa, sekoita sileäksi.
Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin. Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.
Säädä uuni 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ovat puhtaat ja kuivat. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Tiputtele etikka tanakkaan vaahtoon. Siivilöi ja sekoita tärkkelys joukkoon. Lusikoi marenki kakulle. Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.
Vinkki: Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä ja viimeistele tomusokerilla.
Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin. Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.
Säädä uuni 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ovat puhtaat ja kuivat. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Tiputtele etikka tanakkaan vaahtoon. Siivilöi ja sekoita tärkkelys joukkoon. Lusikoi marenki kakulle. Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.
Vinkki: Koristele kakku marjoilla ja hedelmillä ja viimeistele tomusokerilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1975
472
32,9 g
14,0 g
33,1 g
28,8 g
3,2 g
10,3 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Appelsiinin kuori raasteena,
1 tl Vaniljasokeria,
1 tl Leivinjauhetta,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa,
2 tl Maissitärkkelystä (maizena).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli