Marengilla kuorrutettu mutakakku
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suloisen makeaa marengilla kuorrutettua suklaakakkua riittää pienikin pala. Gluteenittoman herkun maustaa appelsiini.
| 1 dl | mantelilastuja |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 150 g | voita |
| 1 kpl | appelsiini |
| 4 kpl | kananmunan keltuaista |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3/4 dl | maissitärkkelystä |
| 1 dl | mantelijauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
| Marenki | |
|---|---|
| 50 g | tummaa suklaata |
| 4 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 3/4 dl | tomusokeria |
| 1 tl | omenaviinietikkaa |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
- 1.
Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (22–24 cm) ja vuoraa se mantelilastuilla.
- 2.
Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa, sekoita sileäksi.
- 3.
Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin.
- 4.
Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan.
- 5.
Kaada taikina vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.
- 6.
Nosta uunin lämpötila 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ja kulho ovat puhtaat ja kuivat.
- 7.
Valmista marenki. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Vaahdota, kunnes marenki on jämäkkää. Sekoita joukkoon etikka ja siivilöity tärkkelys. Lusikoi marenki kakulle.
- 8.
Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.
Marengilla kuorrutettu mutakakku
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Suloisen makeaa marengilla kuorrutettua suklaakakkua riittää pienikin pala. Gluteenittoman herkun maustaa appelsiini.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | mantelilastuja |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 150 g | voita |
| 1 kpl | appelsiini |
| 4 kpl | kananmunan keltuaista |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3/4 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 3/4 dl | maissitärkkelystä |
| 1 dl | mantelijauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | suolaa |
Marenki | |
| 50 g | tummaa suklaata |
| 4 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 3/4 dl | tomusokeria |
| 1 tl | omenaviinietikkaa |
| 2 tl | maissitärkkelystä |
Valmistus (Uuni 170°C)
- 1
Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (22–24 cm) ja vuoraa se mantelilastuilla.
Määrä Ainesosa 1 dl mantelilastuja - 2
Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa, sekoita sileäksi.
Määrä Ainesosa 200 g tummaa suklaata 150 g voita - 3
Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin.
Määrä Ainesosa 1 kpl appelsiini 4 kpl kananmunan keltuaista - 4
Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 3/4 dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria 3/4 dl maissitärkkelystä 1 tl leivinjauhetta 1/4 tl suolaa - 5
Kaada taikina vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.
- 6
Nosta uunin lämpötila 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ja kulho ovat puhtaat ja kuivat.
- 7
Valmista marenki. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Vaahdota, kunnes marenki on jämäkkää. Sekoita joukkoon etikka ja siivilöity tärkkelys. Lusikoi marenki kakulle.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunan valkuaista 1 3/4 dl tomusokeria 1 tl omenaviinietikkaa 2 tl maissitärkkelystä - 8
Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 50 g tummaa suklaata
Ravintosisältö
507
Energiaa kcal
2123
Energiaa kj
32,9 g
Rasvaa
14,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,4 g
Hiilihydraatteja
36,9 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
10,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
507
Energiaa kcal
2123
Energiaa kj
32,9 g
Rasvaa
14,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
41,4 g
Hiilihydraatteja
36,9 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
10,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl maissitärkkelystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























