Marengilla kuorrutettu mutakakku

arvosana4/5

(2)arviota
10 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Suloisen makeaa marengilla kuorrutettua suklaakakkua riittää pienikin pala. Gluteenittoman herkun maustaa appelsiini.

Ainekset

MääräAinesosa
1 dlmantelilastuja
200 gtummaa suklaata
150 gvoita
1 kplappelsiini
4 kplkananmunan keltuaista
2 kplkananmunaa
3/4 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
3/4 dlmaissitärkkelystä
1 dlmantelijauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa

Marenki

50 gtummaa suklaata
4 kplkananmunan valkuaista
1 3/4 dltomusokeria
1 tlomenaviinietikkaa
2 tlmaissitärkkelystä

Valmistus (Uuni 170°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (22–24 cm) ja vuoraa se mantelilastuilla.

    MääräAinesosa
    1 dlmantelilastuja
  2. 2

    Sulata suklaa ja voi varovasti mikrossa, sekoita sileäksi.

    MääräAinesosa
    200 gtummaa suklaata
    150 gvoita
  3. 3

    Pese ja raasta appelsiininkuori. Erottele keltuaiset ja säästä valkuaiset marenkiin.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
    4 kplkananmunan keltuaista
  4. 4

    Vatkaa keltuaiset, 2 kananmunaa ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori. Lisää ne vuorotellen suklaasulan kanssa taikinaan.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    3/4 dltomusokeria
    1 tlvaniljasokeria
    3/4 dlmaissitärkkelystä
    1 tlleivinjauhetta
    1/4 tlsuolaa
  5. 5

    Kaada taikina vuokaan ja paista 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tutisevan pehmeäksi.

  6. 6

    Nosta uunin lämpötila 180 asteeseen. Varmista, että vispilät ja kulho ovat puhtaat ja kuivat.

  7. 7

    Valmista marenki. Vatkaa valkuaisia minuutti. Vatkaa sokeri ohuena nauhana joukkoon. Vaahdota, kunnes marenki on jämäkkää. Sekoita joukkoon etikka ja siivilöity tärkkelys. Lusikoi marenki kakulle.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunan valkuaista
    1 3/4 dltomusokeria
    1 tlomenaviinietikkaa
    2 tlmaissitärkkelystä
  8. 8

    Sulata suklaa ja valuta kakun yli raidaksi. Kuvioi marenki lusikalla pyöräyttämällä. Paista kakun marenkipinta uunissa rapeaksi, noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gtummaa suklaata

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl maissitärkkelystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä