Tutut joulupöydän herkut saavat uutta makua helpoilla nikseillä.

Tuunaa valmiit joululaatikot - 4 näppärää vinkkiä

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 29.11.2018
|
Muokattu: 30.1.2025
Taio valmiisiin joululaatikoihin uutta makua pienellä vaivalla. Paista laatikoita 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Aasialainen bataattilaatikko

Notkista bataattilaatikko (700 g) 2 dl:lla kookoskermaa. Ripottele pinnalle 1 tl chilirouhetta, koristele neilikoilla ja kuumenna.

Aasialainen bataattilaatikko
Aasialainen bataattilaatikko

Aasialainen bataattilaatikko

Joulumausteinen lanttulaatikko

Sekoita lanttulaatikon (700 g) joukkoon 120 g smetanaa ja 2 tl piparkakkumaustetta. Kääntele pekaanipähkinät (100 g) öljytilkassa, asettele laatikon pinnalle ja paista.

Joulumausteinen lanttulaatikko
Joulumausteinen lanttulaatikko

Joulumausteinen lanttulaatikko

Tillihunnutettu perunalaatikko

Sekoita perunalaatikkoon (700 g) ½ dl voisulaa ja 1 rkl siirappia. Kuumenna. Lisää pinnalle 1 ruukku hienonnettua tilliä.

Tillihunnutettu perunalaatikko
Tillihunnutettu perunalaatikko

Tillihunnutettu perunalaatikko

Rouskuva porkkanalaatikko

Lisää porkkanalaatikon (700 g) mausteeksi 1 rkl vaahterasiirappia, 2 tl pestyn appelsiinin raastettua kuorta ja 2 rkl appelsiinimehua. Kääntele 1 dl kurpitsansiemeniä öljytilkassa ja levitä laatikon pinnalle. Kuumenna uunissa.

Rouskuva porkkanalaatikko
Rouskuva porkkanalaatikko

Rouskuva porkkanalaatikko

Kokeile myös näitä

Vegaaninen porkkanalaatikko
Vegaaninen porkkanalaatikko

Vegaaninen porkkanalaatikko

Vegaaninen lanttulaatikko
Vegaaninen lanttulaatikko

Vegaaninen lanttulaatikko

Oikaisijan porkkana-fetalaatikko
Oikaisijan porkkana-fetalaatikko

Oikaisijan porkkana-fetalaatikko

Bataatti-inkiväärilaatikko
Bataatti-inkiväärilaatikko

Bataatti-inkiväärilaatikko