Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rouskuva porkkanalaatikko

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Appelsiinilla maustettu ja vaahterasiirapilla makeutettu porkkanalaatikko saa rapsakan pinnan kurpitsansiemenistä.

Ainekset

1 kpl
(700 g) porkkanalaatikkoa
1 rkl
Vaahterasiirappia
2 tl
Raastettua appelsiinin kuorta
2 rkl
Appelsiinimehua
1 dl
Kurpitsansiemeniä
1 tl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita porkkanalaatikkoon vaahterasiirappi, appelsiininkuoriraaste ja -mehu.

1 rkl
Vaahterasiirappia
2 rkl
Appelsiinimehua
2 tl
Raastettua appelsiinin kuorta
2

Kääntele kurpitsansiemenet öljyssä.

1 dl
Kurpitsansiemeniä
3

Levitä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan ja ripottele siemenet pinnalle. Kuumenna 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

1 tl
Rypsiöljyä
1 dl
Kurpitsansiemeniä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

64

266

5,1 g

0,5 g

2,5 g

2,5 g

0,5 g

1,9 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rasia (700 g) porkkanalaatikkoa,

2 tl Raastettua appelsiinin kuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli