Rouskuva porkkanalaatikko

Arvostele resepti
8 Annosta

30 min

Appelsiinilla maustettu ja vaahterasiirapilla makeutettu porkkanalaatikko saa rapsakan pinnan kurpitsansiemenistä.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(700 g) porkkanalaatikkoa
1 rklvaahterasiirappia
2 tlraastettua appelsiinin kuorta
2 rklappelsiinimehua
1 dlkurpitsansiemeniä
1 tlrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita porkkanalaatikkoon vaahterasiirappi, appelsiininkuoriraaste ja -mehu.

    MääräAinesosa
    1 rklvaahterasiirappia
    2 rklappelsiinimehua
    2 tlraastettua appelsiinin kuorta
  2. 2

    Kääntele kurpitsansiemenet öljyssä.

    MääräAinesosa
    1 dlkurpitsansiemeniä
  3. 3

    Levitä porkkanalaatikko voideltuun uunivuokaan ja ripottele siemenet pinnalle. Kuumenna 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä
    1 dlkurpitsansiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rasia (700 g) porkkanalaatikkoa, 2 tl Raastettua appelsiinin kuorta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
13.11.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä