Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen porkkanalaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Tee perinteinen porkkanalaatikko modernisti kaurajuomaan, niin joulun suosikkiruoasta tulee maidoton ja vegaaninen.

Ainekset

Porkkanasose

1 kg
Porkkanaa
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa

Riisipuuro

1 dl
Puuroriisiä
5 dl
Kaurajuomaa
1/2 tl
Suolaa

Lisäksi

1 rkl
Rypsiöljyä vuokaan
50 g
Margariinia (vegaanista)
1/2 dl
Korppujauhoa
1/2 dl
Siirappia
1/4 tl
jauhettua maustepippuria
Ripaus muskottia

Pinnalle

1/2 dl
Korppujauhoja
2 rkl
Margariinia (vegaanista)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita ensin riisipuuro hautumaan. Yhdistä riisi, kaurajuoma ja suola kattilassa. Kuumenna ja sekoita hyvin. Hauduta puuroa kannen alla miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia. Sekoita puuroa silloin tällöin ja lisää tarvittaessa vettä.

1 dl
Puuroriisiä
5 dl
Kaurajuomaa
1/2 tl
Suolaa
2

Kuori ja kuutioi porkkanat. Laita porkkanat ja vesi kattilaan, mausta suolalla ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta.

1 kg
Porkkanaa
5 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
3

Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) tai pienet annosvuoat kevyesti öljyllä.

1 rkl
Rypsiöljyä vuokaan
4

Yhdistä kulhossa kuuma sose ja puuro, margariini, korppujauho ja siirappi. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos vuokaan.

50 g
Margariinia (vegaanista)
1/2 dl
Korppujauhoa
1/2 dl
Siirappia
Ripaus muskottia
1/4 tl
jauhettua maustepippuria
5

Ripottele pinnalle korppujauhoa ja lisää muutama nokare margariinia. Kypsennä uunissa noin 1 ½ tuntia.

1/2 dl
Korppujauhoja
2 rkl
Margariinia (vegaanista)
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.11.2018
|
Muokattu: 12.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

334

1397

11,4 g

2,4 g

49,0 g

25,2 g

6,6 g

4,4 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

0,25 tl jauhettua maustepippuria,

Ripaus muskottia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli