Vegaaninen porkkanalaatikko

arvosana5/5

(1)arvio
5 Annosta

Noin 2 tuntia

Tee perinteinen porkkanalaatikko modernisti kaurajuomaan, niin joulun suosikkiruoasta tulee maidoton ja vegaaninen.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa

Porkkanasose

1 kgporkkanaa
5 dlvettä
1 tlsuolaa

Riisipuuro

1 dlpuuroriisiä
5 dlkaurajuomaa
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä vuokaan
50 gmargariinia (vegaanista)
1/2 dlkorppujauhoa
1/2 dlsiirappia
1/4 tljauhettua maustepippuria
ripaus muskottia

Pinnalle

1/2 dlkorppujauhoja
2 rklmargariinia (vegaanista)

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Laita ensin riisipuuro hautumaan. Yhdistä riisi, kaurajuoma ja suola kattilassa. Kuumenna ja sekoita hyvin. Hauduta puuroa kannen alla miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia. Sekoita puuroa silloin tällöin ja lisää tarvittaessa vettä.

    MääräAinesosa
    1 dlpuuroriisiä
    5 dlkaurajuomaa
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kuori ja kuutioi porkkanat. Laita porkkanat ja vesi kattilaan, mausta suolalla ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta.

    MääräAinesosa
    1 kgporkkanaa
    5 dlvettä
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) tai pienet annosvuoat kevyesti öljyllä.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä vuokaan
  4. 4

    Yhdistä kulhossa kuuma sose ja puuro, margariini, korppujauho ja siirappi. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos vuokaan.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia (vegaanista)
    1/2 dlkorppujauhoa
    1/2 dlsiirappia
    ripaus muskottia
    1/4 tljauhettua maustepippuria
  5. 5

    Ripottele pinnalle korppujauhoa ja lisää muutama nokare margariinia. Kypsennä uunissa noin 1 ½ tuntia.

    MääräAinesosa
    1/2 dlkorppujauhoja
    2 rklmargariinia (vegaanista)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 0.25 tl jauhettua maustepippuria, Ripaus muskottia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
28.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä