Vegaaninen porkkanalaatikko
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Tee perinteinen porkkanalaatikko modernisti kaurajuomaan, niin joulun suosikkiruoasta tulee maidoton ja vegaaninen.
| Porkkanasose | |
|---|---|
| 1 kg | porkkanaa |
| 5 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| Riisipuuro | |
| 1 dl | puuroriisiä |
| 5 dl | kaurajuomaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuokaan |
| 50 g | margariinia (vegaanista) |
| 1/2 dl | korppujauhoa |
| 1/2 dl | siirappia |
| 1/4 tl | jauhettua maustepippuria |
| ripaus muskottia | |
| Pinnalle | |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 2 rkl | margariinia (vegaanista) |
- 1.
Laita ensin riisipuuro hautumaan. Yhdistä riisi, kaurajuoma ja suola kattilassa. Kuumenna ja sekoita hyvin. Hauduta puuroa kannen alla miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia. Sekoita puuroa silloin tällöin ja lisää tarvittaessa vettä.
- 2.
Kuori ja kuutioi porkkanat. Laita porkkanat ja vesi kattilaan, mausta suolalla ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta.
- 3.
Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) tai pienet annosvuoat kevyesti öljyllä.
- 4.
Yhdistä kulhossa kuuma sose ja puuro, margariini, korppujauho ja siirappi. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos vuokaan.
- 5.
Ripottele pinnalle korppujauhoa ja lisää muutama nokare margariinia. Kypsennä uunissa noin 1 ½ tuntia.
Tee perinteinen porkkanalaatikko modernisti kaurajuomaan, niin joulun suosikkiruoasta tulee maidoton ja vegaaninen.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Porkkanasose | |
| 1 kg | porkkanaa |
| 5 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
Riisipuuro | |
| 1 dl | puuroriisiä |
| 5 dl | kaurajuomaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuokaan |
| 50 g | margariinia (vegaanista) |
| 1/2 dl | korppujauhoa |
| 1/2 dl | siirappia |
| 1/4 tl | jauhettua maustepippuria |
| ripaus muskottia | |
Pinnalle | |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 2 rkl | margariinia (vegaanista) |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Laita ensin riisipuuro hautumaan. Yhdistä riisi, kaurajuoma ja suola kattilassa. Kuumenna ja sekoita hyvin. Hauduta puuroa kannen alla miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia. Sekoita puuroa silloin tällöin ja lisää tarvittaessa vettä.
Määrä Ainesosa 1 dl puuroriisiä 5 dl kaurajuomaa 1/2 tl suolaa - 2
Kuori ja kuutioi porkkanat. Laita porkkanat ja vesi kattilaan, mausta suolalla ja keitä 15–20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta.
Määrä Ainesosa 1 kg porkkanaa 5 dl vettä 1 tl suolaa - 3
Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) tai pienet annosvuoat kevyesti öljyllä.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä vuokaan - 4
Yhdistä kulhossa kuuma sose ja puuro, margariini, korppujauho ja siirappi. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi seos vuokaan.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia (vegaanista) 1/2 dl korppujauhoa 1/2 dl siirappia ripaus muskottia 1/4 tl jauhettua maustepippuria - 5
Ripottele pinnalle korppujauhoa ja lisää muutama nokare margariinia. Kypsennä uunissa noin 1 ½ tuntia.
Määrä Ainesosa 1/2 dl korppujauhoja 2 rkl margariinia (vegaanista)
Ravintosisältö
334
Energiaa kcal
1397
Energiaa kj
11,4 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,0 g
Hiilihydraatteja
25,2 g
Sokereita
6,6 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
334
Energiaa kcal
1397
Energiaa kj
11,4 g
Rasvaa
2,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,0 g
Hiilihydraatteja
25,2 g
Sokereita
6,6 g
Kuituja
4,4 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 0.25 tl jauhettua maustepippuria, Ripaus muskottia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























