Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulumausteinen lanttulaatikko

timer-icon30 min  (josta 5 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tuunaa valmis lanttulaatikko smetanalla, piparkakkumausteella ja pekaanipähkinöillä, niin saat joulupöytään hauskaa vaihtelua.

Ainekset

700 g
lanttulaatikkoa
120 g
(1 prk) smetanaa
2 tl
piparkakkumaustetta
100 g
pekaanipähkinöitä
1 tl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita lanttulaatikkoon smetana ja piparkakkumauste. Lusikoi seos voideltuun uunivuokaan, tasoita pinta.

700 g
lanttulaatikkoa
120 g
(1 prk) smetanaa
2 tl
piparkakkumaustetta
2

Kääntele pekaanipähkinät öljyssä. Asettele ne laatikon pinnalle. Kuumenna 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

100 g
pekaanipähkinöitä
1 tl
rypsiöljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 24.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

229

958

18,1 g

5,4 g

12,4 g

2,1 g

2,0 g

3,4 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli