Joulumausteinen lanttulaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Joulumausteinen lanttulaatikko

Joulumausteinen lanttulaatikko

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Aateloi lanttulaatikko smetanalla, piparkakkumausteella ja pekaanipähkinöillä.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(700 g) lanttulaatikkoa
1 kpl
(120 g) smetanaa
2 tl
Piparkakkumaustetta
100 g
Pekaanipähkinöitä
1 tl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita lanttulaatikkoon smetana ja piparkakkumauste. Lusikoi seos voideltuun uunivuokaan, tasoita pinta.

1 kpl
(120 g) smetanaa
2 tl
Piparkakkumaustetta
2

Kääntele pekaanipähkinät öljyssä. Asettele ne laatikon pinnalle. Kuumenna 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

100 g
Pekaanipähkinöitä
1 tl
Rypsiöljyä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.11.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

562

134

13,5 g

4,1 g

0,6 g

0,6 g

2,3 g

2,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rasia (700 g) lanttulaatikkoa,

2 tl Piparkakkumaustetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli