Oikaisijan porkkana-fetalaatikko | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Oikaisijan porkkana-fetalaatikko

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Tee uudenlainen porkkanalaatikko vaivattomasti porkkanaviipaleista. Lado vuokaan kerroksittain porkkanaa, fetaa, rahkaa ja reilusti rouheita manteleita.

Ainekset

8 kpl
Porkkanaa (600–700 g)
1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
2 kpl
(á 80 g) kuorellisia manteleita
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
2 kpl
(à 250 g) maitorahkaa
2 rkl
Öljyä
1 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Kuivattua minttua
1/2 tl
Piparkakkumaustetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.

8 kpl
Porkkanaa (600–700 g)
1 tl
Suolaa
1 l
Vettä
2

Paahda mantelit kuivalla pannulla, levitä leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä.

2 kpl
(á 80 g) kuorellisia manteleita
3

Murenna fetajuusto kulhoon. Sekoita rahka, öljy ja mausteet fetan joukkoon.

1 kpl
(200 g) fetajuustoa
2 kpl
(à 250 g) maitorahkaa
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Kuivattua minttua
1 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Piparkakkumaustetta
1/2 tl
Suolaa
4

Levitä porkkanat, mantelit ja feta-rahkaseos kerroksittain uunivuokaan. Ripottele mantelilastut pinnalle.

1/2 dl
Mantelilastuja
5

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 2.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

888

212

14,4 g

1,6 g

6,6 g

6,4 g

3,2 g

12,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä,

1 tl Suolaa,

1 tl Kurkumaa,

0,5 tl Kuivattua minttua,

0,5 tl Piparkakkumaustetta,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli