Oikaisijan porkkana-fetalaatikko

arvosana1/5

(1)arvio
5 Annosta

Tee uudenlainen porkkanalaatikko vaivattomasti porkkanaviipaleista. Lado vuokaan kerroksittain porkkanaa, fetaa, rahkaa ja reilusti rouheita manteleita.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
700 gporkkanaa
1 lvettä
1 tlsuolaa
160 g(2 pss, á 80 g) kuorellisia manteleita
200 g(1 pkt) fetajuustoa
500 kpl(2 prk, à 250 g) maitorahkaa
2 rklöljyä
1 tlkurkumaa
1/2 tlkuivattua minttua
1/2 tlpiparkakkumaustetta
1/2 tlsuolaa
1/2 dlmantelilastuja

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi porkkanat. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    700 gporkkanaa
    1 tlsuolaa
    1 lvettä
  2. 2

    Paahda mantelit kuivalla pannulla, levitä leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä.

    MääräAinesosa
    160 g(2 pss, á 80 g) kuorellisia manteleita
  3. 3

    Murenna fetajuusto kulhoon. Sekoita rahka, öljy ja mausteet fetan joukkoon.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    500 kpl(2 prk, à 250 g) maitorahkaa
    2 rklöljyä
    1/2 tlkuivattua minttua
    1 tlkurkumaa
    1/2 tlpiparkakkumaustetta
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Levitä porkkanat, mantelit ja feta-rahkaseos kerroksittain uunivuokaan. Ripottele mantelilastut pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmantelilastuja
  5. 5

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Suolaa, 1 tl Kurkumaa, 0,5 tl Kuivattua minttua, 0,5 tl Piparkakkumaustetta, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä