Oikaisijan porkkana-fetalaatikko

Nappaa talteen!
Tee uudenlainen porkkanalaatikko vaivattomasti porkkanaviipaleista. Lado vuokaan kerroksittain porkkanaa, fetaa, rahkaa ja reilusti rouheita manteleita.
| 700 g | porkkanaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 160 g | (2 pss, á 80 g) kuorellisia manteleita |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 500 kpl | (2 prk, à 250 g) maitorahkaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | kuivattua minttua |
| 1/2 tl | piparkakkumaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
- 1.
Kuori ja viipaloi porkkanat. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.
- 2.
Paahda mantelit kuivalla pannulla, levitä leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä.
- 3.
Murenna fetajuusto kulhoon. Sekoita rahka, öljy ja mausteet fetan joukkoon.
- 4.
Levitä porkkanat, mantelit ja feta-rahkaseos kerroksittain uunivuokaan. Ripottele mantelilastut pinnalle.
- 5.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tee uudenlainen porkkanalaatikko vaivattomasti porkkanaviipaleista. Lado vuokaan kerroksittain porkkanaa, fetaa, rahkaa ja reilusti rouheita manteleita.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | porkkanaa |
| 1 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 160 g | (2 pss, á 80 g) kuorellisia manteleita |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 500 kpl | (2 prk, à 250 g) maitorahkaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | kuivattua minttua |
| 1/2 tl | piparkakkumaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 dl | mantelilastuja |
Valmistus
- 1
Kuori ja viipaloi porkkanat. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 700 g porkkanaa 1 tl suolaa 1 l vettä - 2
Paahda mantelit kuivalla pannulla, levitä leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä.
Määrä Ainesosa 160 g (2 pss, á 80 g) kuorellisia manteleita - 3
Murenna fetajuusto kulhoon. Sekoita rahka, öljy ja mausteet fetan joukkoon.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 500 kpl (2 prk, à 250 g) maitorahkaa 2 rkl öljyä 1/2 tl kuivattua minttua 1 tl kurkumaa 1/2 tl piparkakkumaustetta 1/2 tl suolaa - 4
Levitä porkkanat, mantelit ja feta-rahkaseos kerroksittain uunivuokaan. Ripottele mantelilastut pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 dl mantelilastuja - 5
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ravintosisältö
12110
Energiaa kcal
50692
Energiaa kj
112,8 g
Rasvaa
31,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
631,0 g
Hiilihydraatteja
630,8 g
Sokereita
8,4 g
Kuituja
1977,6 g
Proteiinia
52,0 g
Suolaa
12110
Energiaa kcal
50692
Energiaa kj
112,8 g
Rasvaa
31,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
631,0 g
Hiilihydraatteja
630,8 g
Sokereita
8,4 g
Kuituja
1977,6 g
Proteiinia
52,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 tl Suolaa, 1 tl Kurkumaa, 0,5 tl Kuivattua minttua, 0,5 tl Piparkakkumaustetta, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























