Kuori ja viipaloi porkkanat. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia.
Paahda mantelit kuivalla pannulla, levitä leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä.
Murenna fetajuusto kulhoon. Sekoita rahka, öljy ja mausteet fetan joukkoon.
Levitä porkkanat, mantelit ja feta-rahkaseos kerroksittain uunivuokaan. Ripottele mantelilastut pinnalle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
888
212
14,4 g
1,6 g
6,6 g
6,4 g
3,2 g
12,4 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
1 tl Suolaa,
1 tl Kurkumaa,
0,5 tl Kuivattua minttua,
0,5 tl Piparkakkumaustetta,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli