Bataattilaatikko

arvosana4/5

(6)arviota
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kermainen ja lempeän mausteinen bataattilaatikko on herkullinen lisuke liha-, kala- ja kasvisruoille. Erityisen hyvin se istuu porkkanalaatikon ja lanttulaatikon rinnalle joulupöytään.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgbataattia
2 dlkuohukermaa
2 rklkorppujauhoja
3/4 dlsiirappia
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1 tlinkivääriä
1/2 tlkanelia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Pinnalle

1 rklkorppujauhoja
2 rklvoita
1/2 dlmanteleita rouhittuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuori ja paloittele bataatit. Keitä palat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, valuta vesi pois ja soseuta bataatit sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    1 kgbataattia
  2. 2

    Lisää kerma, korppujauhot, siirappi ja muna seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella. Mausta suolalla, inkiväärillä, kanelilla ja pippurilla. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    2 rklkorppujauhoja
    3/4 dlsiirappia
    1 kplkananmuna
    1 tlsuolaa
    1 tlinkivääriä
    1/2 tlkanelia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Levitä seos voideltuun uunivuokaan. Tee pintaan kuvioita haarukalla tai lusikalla, ripottele päälle korppujauhot. Lisää pinnalle voinokareita.

    MääräAinesosa
    1 rklkorppujauhoja
    2 rklvoita
  4. 4

    Kypsennä bataattilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Voit halutessasi lisätä laatikon pinnalle rouhittuja manteleita kypsennyksen loppupuolella.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmanteleita rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl inkivääriä, 0.5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
6.9.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä