Bataatti-inkiväärilaatikko | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Bataatti-inkiväärilaatikko

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Makea bataattilaatikko saa aromikkaan säväyksen inkivääristä.

Ainekset

1 kg
Bataatteja
25 g
Tuoretta inkivääriä
2 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Mannasuurimoita
2 rkl
Siirappia
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja lohko bataatit. Keitä suolalla maustetussa vähässä vedessä kypsiksi. Valuta. Kuori ja raasta joukkoon inkivääri. Soseuta seos. Sekoita joukkoon kerma, mannasuurimot, siirappi ja mausteet. Kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa reilun tunnin ajan.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
Muokattu: 19.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

914

219

9,0 g

5,9 g

29,5 g

9,8 g

4,0 g

3,1 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Tuoretta inkivääriä,

1,5 tl Suolaa,

0,5 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli