Vegaaninen lanttulaatikko
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Valmista joulupöytään kaikille maistuva vegaaninen lanttulaatikko. Laatikko on helppo valmistaa vegaanisena, kun korvaa maitotuotteet kaurapohjaisilla vaihtoehdoilla ja voin vegaanisella margariinilla.
| 1 kg | lanttua |
| 6 dl | kaurajuomaa |
| 1 tl | suolaa |
| 50 g | margariinia (vegaanista) |
| 1 1/2 dl | korppujauhoa |
| 1 dl | kaurakasvirasvasekoitetta |
| 1/2 dl | tummaa siirappia |
| 1/4 tl | jauhettua maustepippuria |
| ripaus muskottia | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 25 g | margariinia (vegaanista) |
- 1.
Kuori ja kuutioi lanttu. Laita lanttukuutiot, kaurajuoma ja suola kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia niin, että lantut pehmenevät. Soseuta.
- 2.
Sekoita margariini lämpimään lanttusoseeseen. Lisää korppujauhot, kaurasekoite, siirappi ja mausteet.
- 3.
Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) margariinilla. Kaada lanttuseos vuokaan. Leikkaa margariinista muutama ohut viipale laatikon pinnalle. Paista laatikkoa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Valmista joulupöytään kaikille maistuva vegaaninen lanttulaatikko. Laatikko on helppo valmistaa vegaanisena, kun korvaa maitotuotteet kaurapohjaisilla vaihtoehdoilla ja voin vegaanisella margariinilla.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lanttua |
| 6 dl | kaurajuomaa |
| 1 tl | suolaa |
| 50 g | margariinia (vegaanista) |
| 1 1/2 dl | korppujauhoa |
| 1 dl | kaurakasvirasvasekoitetta |
| 1/2 dl | tummaa siirappia |
| 1/4 tl | jauhettua maustepippuria |
| ripaus muskottia | |
Lisäksi | |
| 25 g | margariinia (vegaanista) |
Valmistus
- 1
Kuori ja kuutioi lanttu. Laita lanttukuutiot, kaurajuoma ja suola kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia niin, että lantut pehmenevät. Soseuta.
Määrä Ainesosa 1 kg lanttua 1 tl suolaa 6 dl kaurajuomaa - 2
Sekoita margariini lämpimään lanttusoseeseen. Lisää korppujauhot, kaurasekoite, siirappi ja mausteet.
Määrä Ainesosa 50 g margariinia (vegaanista) 1 1/2 dl korppujauhoa 1 dl kaurakasvirasvasekoitetta 1/2 dl tummaa siirappia ripaus muskottia 1/4 tl jauhettua maustepippuria - 3
Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) margariinilla. Kaada lanttuseos vuokaan. Leikkaa margariinista muutama ohut viipale laatikon pinnalle. Paista laatikkoa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Määrä Ainesosa 25 g margariinia (vegaanista)
Ravintosisältö
313
Energiaa kcal
1309
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,4 g
Hiilihydraatteja
23,4 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
313
Energiaa kcal
1309
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,4 g
Hiilihydraatteja
23,4 g
Sokereita
5,2 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0.25 tl jauhettua maustepippuria, ripaus muskottia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























