Vegaaninen lanttulaatikko

arvosana5/5

(3)arviota
5 Annosta

Noin 2 tuntia

Valmista joulupöytään kaikille maistuva vegaaninen lanttulaatikko. Laatikko on helppo valmistaa vegaanisena, kun korvaa maitotuotteet kaurapohjaisilla vaihtoehdoilla ja voin vegaanisella margariinilla.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kglanttua
6 dlkaurajuomaa
1 tlsuolaa
50 gmargariinia (vegaanista)
1 1/2 dlkorppujauhoa
1 dlkaurakasvirasvasekoitetta
1/2 dltummaa siirappia
1/4 tljauhettua maustepippuria
ripaus muskottia

Lisäksi

25 gmargariinia (vegaanista)

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi lanttu. Laita lanttukuutiot, kaurajuoma ja suola kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia niin, että lantut pehmenevät. Soseuta.

    MääräAinesosa
    1 kglanttua
    1 tlsuolaa
    6 dlkaurajuomaa
  2. 2

    Sekoita margariini lämpimään lanttusoseeseen. Lisää korppujauhot, kaurasekoite, siirappi ja mausteet.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia (vegaanista)
    1 1/2 dlkorppujauhoa
    1 dlkaurakasvirasvasekoitetta
    1/2 dltummaa siirappia
    ripaus muskottia
    1/4 tljauhettua maustepippuria
  3. 3

    Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) margariinilla. Kaada lanttuseos vuokaan. Leikkaa margariinista muutama ohut viipale laatikon pinnalle. Paista laatikkoa uunissa noin 1 ½ tuntia.

    MääräAinesosa
    25 gmargariinia (vegaanista)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0.25 tl jauhettua maustepippuria, ripaus muskottia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä