Kuori ja kuutioi lanttu. Laita lanttukuutiot, kaurajuoma ja suola kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia niin, että lantut pehmenevät. Soseuta.
Sekoita margariini lämpimään lanttusoseeseen. Lisää korppujauhot, kaurasekoite, siirappi ja mausteet.
Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) margariinilla. Kaada lanttuseos vuokaan. Leikkaa margariinista muutama ohut viipale laatikon pinnalle. Paista laatikkoa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
313
1309
13,6 g
4,2 g
39,4 g
23,4 g
5,2 g
5,4 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,25 tl jauhettua maustepippuria,
ripaus muskottia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli