Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen lanttulaatikko

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Joululaatikot on helppo valmistaa vegaanisina, kun käyttää kaurajuomaa tai muuta kasvipohjaista ”maitoa”.

Ainekset

1 kg
Lanttua
6 dl
Kaurajuomaa
1 tl
Suolaa
50 g
Margariinia (vegaanista)
1 1/2 dl
Korppujauhoa
1 dl
Kauravalmistetta (”kermaa”)
1/2 dl
Tummaa siirappia
1/4 tl
(¼ tl) jauhettua maustepippuria
Muskottia

Lisäksi

25 g
Margariinia (vegaanista)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi lanttu. Laita lanttukuutiot, kaurajuoma ja suola kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia niin, että lantut pehmenevät. Soseuta.

1 kg
Lanttua
1 tl
Suolaa
6 dl
Kaurajuomaa
2

Sekoita margariini lämpimään lanttusoseeseen. Lisää korppujauhot, kauravalmiste, siirappi ja mausteet.

50 g
Margariinia (vegaanista)
1 1/2 dl
Korppujauhoa
1 dl
Kauravalmistetta (”kermaa”)
1/2 dl
Tummaa siirappia
Muskottia
3

Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) margariinilla. Kaada lanttuseos vuokaan. Leikkaa margariinista muutama ohut viipale laatikon pinnalle. Paista laatikkoa uunissa noin 1 ½ tuntia.

25 g
Margariinia (vegaanista)
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.11.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

313

1309

13,6 g

4,2 g

39,4 g

23,4 g

5,2 g

5,4 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) jauhettua maustepippuria,

Muskottia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli