Kuori ja kuutioi lanttu. Laita lanttukuutiot, kaurajuoma ja suola kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia niin, että lantut pehmenevät. Soseuta.
Sekoita margariini lämpimään lanttusoseeseen. Lisää korppujauhot, kauravalmiste, siirappi ja mausteet.
Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 25 cm) margariinilla. Kaada lanttuseos vuokaan. Leikkaa margariinista muutama ohut viipale laatikon pinnalle. Paista laatikkoa uunissa noin 1 ½ tuntia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1309
313
13,6 g
4,2 g
39,4 g
23,4 g
5,2 g
5,4 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) jauhettua maustepippuria,
Muskottia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli