Suuresta joulukinkusta jää helposti syötävää välipäivillekin. Kinkusta syntyy onneksi vaikka mitä ruokaa: pilko ylimääräinen kinkku salaattiin, hauduta se uunissa kinkkupastaksi tai paista letuiksi perunaraasteen kanssa.
Kinkkupasta uunissa
Suuresta joulukinkusta jää helposti syötävää välipäivillekin. Kinkusta syntyy onneksi vaikka mitä ruokaa: pilko ylimääräinen kinkku salaattiin, hauduta se uunissa kinkkupastaksi tai paista letuiksi perunaraasteen kanssa.
Ylimääräiset laatikkoja varten ostetut juuressoseet tai valmiiden laatikoiden jämät tuovat mehevyyttä sämpylöihin ja sosekeittoihin. Laatikoihin voi myös tuunata uutta makua esimerkiksi aasialaisilla mausteilla ja kookosmaidolla. Kokeile ihanaa hävikkiherkkua porkkanalaatikosta: arancini-pyöryköitä.
Joulupuuroa voi tehdä ihan tarkoituksella isomman satsin ja käyttää loput perinteisiin herkkuihin, kuten Ahvenanmaan pannukakkuun ja karjalanpiirakoihin. Riisipuurosta syntyy myös meheviä leipiä ja raikas jogurttiriisi.
Joulupöydästä yli jääneet kalat kannattaa syödä pois mahdollisimman pian. Pyöräytä kylmäsavulohesta helppo pasta tai pilko se keittoon. Lämminsavulohesta voi tehdä raikkaan salaatin tai täytteen uuniperunoille.
Helppoihn kiusauksiin upotat niin silliä, perunaa kuin joulun kokkailuista jääneen kermatilkankin.
Lusikoi torttutalkoista jäänyt luumumarmeladi välipäivien tuorepuuroon tai uudenvuoden juustokakun täytteeksi.
Murustele viimeiset piparit välipäivien aamiaispannareiden taikinaan tai uudenvuoden juhlien juustokakun pohjaan. Jos pakkasessa on valmista piparitaikinaa, kokeile helppoa, paistinpannulla tehtyä piparipaistosta.
Jos konvehdit eivät enää maistu sellaisenaan, tee niistä herkullinen jälkiruoka!
Joulun juustonrippeet on helppo käyttää välipäivien ruoanlaitossa. Juusto tuo täyteläistä makua mihin tahansa uuniruokaan ja erilaisia juustoja voi hyvin yhdistellä samaan ruokaan.