Suutarinlohirullat
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suutarinlohirullat eli mausteliemessä tarjoiltavat silakkarullat ovat kalapöydän klassikko. Valmistus on helppoa, mutta maustumiseen on hyvä varata pari päivää.
| 500 g | silakkafileitä |
| 3 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| Liemi | |
|---|---|
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 3 rkl | sokeria |
| 1 rkl | kokonaisia maustepippureita |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
- 1.
Poista ruodot silakkafileistä. Pyyhi fileet paperilla.
- 2.
Ripottele laakean astian pohjalle 1 rkl suolaa. Lado päälle kerros (noin 10 kpl) silakkafileitä nahkapuolet alaspäin. Ripottele kalojen pinnalle 1 rkl suolaa. Lado päälle toinen kerros silakoita ja 1 rkl suolaa. Laita lautanen silakoiden päälle painoksi. Anna maustua jääpissa yön yli.
- 3.
Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
- 4.
Huuhdo suola silakoista kylmällä vedellä. Poista fileistä liika vesi vetämällä ne kahden sormen välistä. Laita jokaisen fileen päälle sipulia ja porkkanaa ja kierrä fileet rulliksi. Laita rullat tiiviisti kulhoon.
- 5.
Sekoita etikka ja sokeri. Kaada liemi silakkarullien päälle. Rouhi sekaan pippurit. Hienonna ja lisää tilli. Anna silakoiden maustua jääkaapissa yön yli.
Suutarinlohirullat eli mausteliemessä tarjoiltavat silakkarullat ovat kalapöydän klassikko. Valmistus on helppoa, mutta maustumiseen on hyvä varata pari päivää.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | silakkafileitä |
| 3 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | porkkana |
Liemi | |
| 1/2 dl | väkiviinaetikkaa |
| 3 rkl | sokeria |
| 1 rkl | kokonaisia maustepippureita |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
Valmistus
- 1
Poista ruodot silakkafileistä. Pyyhi fileet paperilla.
Määrä Ainesosa 500 g silakkafileitä - 2
Ripottele laakean astian pohjalle 1 rkl suolaa. Lado päälle kerros (noin 10 kpl) silakkafileitä nahkapuolet alaspäin. Ripottele kalojen pinnalle 1 rkl suolaa. Lado päälle toinen kerros silakoita ja 1 rkl suolaa. Laita lautanen silakoiden päälle painoksi. Anna maustua jääpissa yön yli.
Määrä Ainesosa 3 rkl karkeaa merisuolaa - 3
Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1 kpl porkkana - 4
Huuhdo suola silakoista kylmällä vedellä. Poista fileistä liika vesi vetämällä ne kahden sormen välistä. Laita jokaisen fileen päälle sipulia ja porkkanaa ja kierrä fileet rulliksi. Laita rullat tiiviisti kulhoon.
- 5
Sekoita etikka ja sokeri. Kaada liemi silakkarullien päälle. Rouhi sekaan pippurit. Hienonna ja lisää tilli. Anna silakoiden maustua jääkaapissa yön yli.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua tilliä 1 rkl kokonaisia maustepippureita 3 rkl sokeria 1/2 dl väkiviinaetikkaa
Sekoita kastike silakkarullille purkillisesta ranskankermaa. Mausta se miedosti sitruunamehulla, suolalla, sitruunapippurilla ja ripauksella sokeria. Hienonna sekaan tilliä tai ruohosipulia.
Ravintosisältö
155
Energiaa kcal
649
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,2 g
Hiilihydraatteja
6,7 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
13,7 g
Proteiinia
9,7 g
Suolaa
155
Energiaa kcal
649
Energiaa kj
7,3 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,2 g
Hiilihydraatteja
6,7 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
13,7 g
Proteiinia
9,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























