Suutarinlohirullat

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Suutarinlohirullat eli mausteliemessä tarjoiltavat silakkarullat ovat kalapöydän klassikko. Valmistus on helppoa, mutta maustumiseen on hyvä varata pari päivää.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gsilakkafileitä
3 rklkarkeaa merisuolaa
1 kplpunasipuli
1 kplporkkana

Liemi

1/2 dlväkiviinaetikkaa
3 rklsokeria
1 rklkokonaisia maustepippureita
1/2 kplruukkua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Poista ruodot silakkafileistä. Pyyhi fileet paperilla.

    MääräAinesosa
    500 gsilakkafileitä
  2. 2

    Ripottele laakean astian pohjalle 1 rkl suolaa. Lado päälle kerros (noin 10 kpl) silakkafileitä nahkapuolet alaspäin. Ripottele kalojen pinnalle 1 rkl suolaa. Lado päälle toinen kerros silakoita ja 1 rkl suolaa. Laita lautanen silakoiden päälle painoksi. Anna maustua jääpissa yön yli.

    MääräAinesosa
    3 rklkarkeaa merisuolaa
  3. 3

    Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    1 kplporkkana
  4. 4

    Huuhdo suola silakoista kylmällä vedellä. Poista fileistä liika vesi vetämällä ne kahden sormen välistä. Laita jokaisen fileen päälle sipulia ja porkkanaa ja kierrä fileet rulliksi. Laita rullat tiiviisti kulhoon.

  5. 5

    Sekoita etikka ja sokeri. Kaada liemi silakkarullien päälle. Rouhi sekaan pippurit. Hienonna ja lisää tilli. Anna silakoiden maustua jääkaapissa yön yli.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä
    1 rklkokonaisia maustepippureita
    3 rklsokeria
    1/2 dlväkiviinaetikkaa

Sekoita kastike silakkarullille purkillisesta ranskankermaa. Mausta se miedosti sitruunamehulla, suolalla, sitruunapippurilla ja ripauksella sokeria. Hienonna sekaan tilliä tai ruohosipulia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.10.2025

Samankaltaisia reseptejä