Suutarinlohirullat - Yhteishyvä

Suutarinlohirullat

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Silakkafileitä
(ripaus sokeria)
3 rkl
Karkeaa merisuolaa
1/2 dl
Väkiviinaetikkaa
3 rkl
Sokeria
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Maustepippureita

Näin teet

1

Ripota laakean astian pohjalle suolaa ja nosta sen päälle kerros silakkafileitä nahkapuolet alaspäin. Ripauta päälle aavistus sokeria ja lisää suolaa. Jatka näin kerroksittain, kunnes kaikki silakat ovat astiassa samalla tavalla. Ripota päälle vielä suolaa ja laita silakoiden päälle lautanen painoksi.Nosta silakat jääkaappiin seuraavaan päivään asti.Huuhdo silakoista liika suola kylmällä vedellä ja vedä fileet sormien läpi kuiviksi ja kierrä rulliksi kulhoon.Sekoita etikka ja sokeri ja kaada silakkarullien päälle. Viipaloi päälle sipuli renkaina ja rouhi sekaan pippurit. Mausta silakoita jääkaapissa seuraavaan päivään.Nosta silakat tarjolle vadille ja sipulirenkaat pippureineen päälle. Jos haluat, voit sekoittaa lisäksi kastikkeen tölkillisestä ranskankermaa. Mausta se miedosti sitruunamehulla, suolalla, sokeriripauksella ja sitruunapippurilla. Silppua sekaan tilliä tai ruohosipulia.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa