Suutarinlohirullat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suutarinlohirullat

Suutarinlohirullat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Suutarinlohirullat eli mausteliemessä tarjoiltavat silakkarullat ovat joulun kalapöydän klassikko. Valmistus on helppoa ja nopeaa, mutta maustumiseen on hyvä varata pari päivää.

Ainekset

450 - 500 g
(20 kpl) silakkafileetä
3 rkl
suolaa
1/2 tl
sokeria
3 rkl
karkeaa merisuolaa
1 kpl
punasipuli
1 kpl
porkkana

liemi

1/2 dl
väkiviinaetikkaa
3 rkl
sokeria
1 rkl
kokonaisia maustepippureita
1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista ruodot silakkafileistä. Pyyhi fileet paperilla.

450 - 500 g
(20 kpl) silakkafileetä
2

Ripottele laakean astian pohjalle 1 rkl suolaa. Lado päälle kerros (noin 10 kpl) silakkafileitä nahkapuolet alaspäin. Ripottele kalojen pinnalle sokeri ja 1 rkl suolaa. Lado päälle toinen kerros silakoita ja 1 rkl suolaa. Laita lautanen silakoiden päälle painoksi. Anna maustua jääpissa yön yli.

3 rkl
karkeaa merisuolaa
1/2 tl
sokeria
3

Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

1 kpl
porkkana
1 kpl
punasipuli
4

Huuhdo suola silakoista kylmällä vedellä. Poista fileistä liika vesi vetämällä ne kahden sormen välistä. Laita jokaisen fileen päälle sipulia ja porkkanaa ja kierrä fileet rulliksi. Laita rullat tiiviisti kulhoon.

5

Sekoita etikka ja sokeri. Kaada liemi silakkarullien päälle. Rouhi sekaan pippurit. Lisää tilli. Anna silakoiden maustua jääkaapissa yön yli.

1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna
1 rkl
kokonaisia maustepippureita
3 rkl
sokeria
1/2 dl
väkiviinaetikkaa

Vinkki: Sekoita kastike silakkarullille purkillisesta ranskankermaa. Mausta se miedosti sitruunamehulla, suolalla, sitruunapippurilla ja ripauksella sokeria. Silppua sekaan tilliä tai ruohosipulia.

Resepti:
Pirjo Muurinen, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

984

235

11,0 g

2,5 g

11,3 g

10,5 g

1,0 g

20,5 g

29,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli