Poista ruodot silakkafileistä. Pyyhi fileet paperilla.
Ripottele laakean astian pohjalle 1 rkl suolaa. Lado päälle kerros (noin 10 kpl) silakkafileitä nahkapuolet alaspäin. Ripottele kalojen pinnalle sokeri ja 1 rkl suolaa. Lado päälle toinen kerros silakoita ja 1 rkl suolaa. Laita lautanen silakoiden päälle painoksi. Anna maustua jääpissa yön yli.
Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.
Huuhdo suola silakoista kylmällä vedellä. Poista fileistä liika vesi vetämällä ne kahden sormen välistä. Laita jokaisen fileen päälle sipulia ja porkkanaa ja kierrä fileet rulliksi. Laita rullat tiiviisti kulhoon.
Sekoita etikka ja sokeri. Kaada liemi silakkarullien päälle. Rouhi sekaan pippurit. Lisää tilli. Anna silakoiden maustua jääkaapissa yön yli.
Vinkki: Sekoita kastike silakkarullille purkillisesta ranskankermaa. Mausta se miedosti sitruunamehulla, suolalla, sitruunapippurilla ja ripauksella sokeria. Silppua sekaan tilliä tai ruohosipulia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
984
235
11,0 g
2,5 g
11,3 g
10,5 g
1,0 g
20,5 g
29,4 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli