Suutarinlohirullat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suutarinlohirullat

Suutarinlohirullat
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Suutarinlohirullat eli mausteliemessä tarjoiltavat silakkarullat ovat joulun kalapöydän klassikko. Valmistus on helppoa ja nopeaa, mutta maustumiseen on hyvä varata pari päivää.
Jaa Somessa

Ainekset

450 - 500 g
(20 kpl) silakkafileetä
3 rkl
suolaa
1/2 tl
sokeria
3 rkl
karkeaa merisuolaa
1 kpl
punasipuli
1 kpl
porkkana

LIEMI

1/2 dl
väkiviinaetikkaa
3 rkl
sokeria
1 rkl
kokonaisia maustepippureita
1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna

Vinkki: Sekoita kastike silakkarullille purkillisesta ranskankermaa. Mausta se miedosti sitruunamehulla, suolalla, sitruunapippurilla ja ripauksella sokeria. Silppua sekaan tilliä tai ruohosipulia.

Näin teet

1

Poista ruodot silakkafileistä. Pyyhi fileet paperilla.

450 - 500 g
(20 kpl) silakkafileetä
2

Ripottele laakean astian pohjalle 1 rkl suolaa. Lado päälle kerros (noin 10 kpl) silakkafileitä nahkapuolet alaspäin. Ripottele kalojen pinnalle sokeri ja 1 rkl suolaa. Lado päälle toinen kerros silakoita ja 1 rkl suolaa. Laita lautanen silakoiden päälle painoksi. Anna maustua jääpissa yön yli.

3 rkl
karkeaa merisuolaa
1/2 tl
sokeria
3

Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi.

1 kpl
porkkana
1 kpl
punasipuli
4

Huuhdo suola silakoista kylmällä vedellä. Poista fileistä liika vesi vetämällä ne kahden sormen välistä. Laita jokaisen fileen päälle sipulia ja porkkanaa ja kierrä fileet rulliksi. Laita rullat tiiviisti kulhoon.

5

Sekoita etikka ja sokeri. Kaada liemi silakkarullien päälle. Rouhi sekaan pippurit. Lisää tilli. Anna silakoiden maustua jääkaapissa yön yli.

1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna
1 rkl
kokonaisia maustepippureita
3 rkl
sokeria
1/2 dl
väkiviinaetikkaa
Resepti
Pirjo Muurinen, Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 22.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g45 g
Proteiinia21 g82 g
Rasvaa11 g44 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj984 3936
Energiaa kcal235 940

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g45 g
Proteiinia21 g82 g
Rasvaa11 g44 g
Kuituja1 g4 g
Energiaa kj984 3936
Energiaa kcal235 940
Resepti
Pirjo Muurinen, Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.