Kokoa joulun kalapöytä vaivattomasti – 10 ideaa tarjoiluun | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokoa joulun kalapöytä vaivattomasti – 10 ideaa tarjoiluun

Kokoa joulun kalapöytä helposti kaupan valmiista kaloista.

Oikaise joulun kalapöydän kokoamisessa tinkimättä tarjoilujen näyttävyydestä. Kerää sopiva kokonaisuus kaupan valmiista kaloista ja tuunaa niistä kauniita herkkupaloja.

Jaa Somessa
Teksti:
Helena Saine-Laitinen
Kuvat:
Panu Pälviä

Poimi alkupalapöytään ruokailijoiden lukumäärän ja omien makumieltymysten mukaan vaikkapa viisi erityyppistä kalaa, kuten silakkaa ja silliä mausteliemessä tai -kastikkeessa, graavattua ja savustettua lohta tai -siikaa, katkarapuja, mätejä ja savumuikkuja.

Panosta kauniisiin tarjoiluastioihin, liinoihin ja lisäkkeisiin. Ruokailijat näkevät tarjoilujen makumaailman, kun koristelet tarjoiluastiat samoilla mausteilla tai raaka-aineilla, joilla kalat on maustettu.

Kalapöydän lisäkkeeksi riittävät hyvät, kuorittuina keitetyt kiinteät perunat tillisilpulla viimeisteltynä.

10 tuunausvinkkiä joulun helppoon kalapöytään

Silli sinappi- tai valkosipulikastikkeessa

Levitä kalapalat sievästi tarjoiluvadille, koristele ruohosipulisilpulla ja halkaistuilla varsikapriksilla.

Silakat kirkkaassa mausteliemessä

Valuta kalat. Mausta ranskankerma suolalla, valkopippurilla ja lorauksella silakoiden maustelientä. Lusikoi kastiketta pienten snapsilasien pohjalle, kiepauta silakka päälle ja lisää ”lusikaksi” rapea ruislastu.

Savukala

Tee lisäkkeeksi kermaviilikastike, jossa on omena- ja etikkakurkkukuutioita, piparjuuritahnaa, mustapippuria ja suolaa. Kalavadin koristeiksi sopivat punaiset omenalohkot ja havunoksat.

Graavisiika

Kiepauta viipaleet löyhiksi ruusukkeiksi babypinaattipedille. Somista puolukoilla tai karpaloilla.

Graavilohi

Levitä viipaleet lomittain laakealle vadille ja pirskota päälle oliiviöljyä. Viimeistele basilikanlehdillä, parmesaanilastuilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.

Kylmäsavulohi

Levitä ohuet viipaleet tuorekelmulle laakeaksi levyksi, sivele pintaan wasabilla maustettua tuorejuustoa, valutettua garia eli sushi-inkiväärilastuja ja korianterisilppua. Rullaa tiukasti, pakasta hetkeksi ja leikkaa kohmeinen patukka viipaleiksi. Viimeistele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja limettilohkoilla.

Katkaravut

Sekoita sulatetut, valutetut ravut sitruunalla maustettuun majoneesiin, lusikoi keitettyjen kananmunanpuolikkaiden päälle ja ripottele päälle tillisilppua.

Mädit

Lusikoi mätiä perunalastuille. Lisää nokare ranskankermaa ja punasipulisilppua. Rouhi päälle mustapippuria myllystä.

Savumuikut

Valuta muikut liemestä. Ota saaristolaisleipäviipaleista piparimuoteilla paloja, levitä leiville punajuurisalaattia ja nosta päälle pari savumuikkua. Koristele ruohosipulilla.

Järkisärki-säilyke

Valuta kala. Sekoita joukkoon minikuutioiksi leikattua varsiselleriä ja kurkkua. Mausta sitruunalla, suolalla ja tillisilpulla. Lusikoi seosta pienille salaatinlehdille ja nosta tarjoiluvadille.

Kokeile näitä lohiherkkuja

Julkaistu: 10.12.2019
Muokattu: 10.12.2019
Jaa Somessa