Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuorepuuro on helppo tehdä – katso reseptit, jotka pelastavat kiireiset aamut ja eväshetket!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.8.2019
|
Muokattu: 3.7.2024
Tuorepuuro tekeytyy aamu- tai välipalaksi kokonaan ilman keittämistä. Sekoita vain ainekset yhteen ja odota pari tuntia. Helppo aamupuuro syntyy, kun sekoitat puuron jo illalla jääkaappiin. Kuitupitoinen yön yli -puuro odottaa aamulla valmiina.

Tuorepuuro on kätevä aamupala, sillä se valmistuu ilman keittämistä. Tuorepuuro helpottaa elämää varsinkin, jos aamulla on kiire tai vielä unihiekkaa silmissä. Jääkaapissa itsekseen valmistuva tuorepuuro maistuu myös hitaina aamuina, brunssilla, välipalaksi tai vaikka lounaaksi.

Tuorepuuron valmistaminen on helppoa: yhdistä vain haluamasi aineet ja odota muutama tunti tai yön yli. Jos aamulla on aikaa, koristele tuorepuuro hedelmillä, marjoilla tai pähkinöillä. Aamun kiire taas talttuu parhaiten, kun valmistat tuorepuuron suoraan eväsrasiaan ja nappaat sen jääkaapista mukaan.

Tee tuorepuuro hiutaleista (esimerkiksi kaurahiutaleet sopivat hyvin) ja valitsemastasi nesteestä (maitoa, kasvimaitoa tai vaikka mehukeittoa). Yleensä mukaan sekoitetaan myös rahkaa tai jogurttia sekä marjoja, hedelmiä, pähkinöitä tai siemeniä. Kokeile myös maapähkinävoita.

Mausta tuorepuuro haluamallasi tavalla: hunajalla, sokerilla, kanelilla, kardemummalla, vaniljasokerilla... Sitten vaan puuro jääkaappiin tekeytymään!

Tuorepuuron valmistaminen onnistuu turvallisesti myös lapsilta, tai voit tehdä sen valmiiksi jääkaappiin odottamaan nälkäisiä välipalan etsijöitä.

Miten tuorepuuro tehdään?

Tuorepuuron perusohje on yksinkertainen:

  • 1 dl nestettä, kuten maitoa, kaurajuomaa tai mehua
  • 1 dl massaa, kuten jogurttia, rahkaa tai raejuustoa
  • 1 dl kaura- tai muita puurohiutaleita
  • 1 rkl höysteitä, kuten marjoja, siemeniä tai pähkinöitä

Sekoita ainekset keskenään ja anna tuorepuuron tekeytyä noin kolme tuntia tai mieluiten yön yli. Syö aamiaiseksi tai nappaa mukaan evääksi. Evääksi tarkoitetun puuron voi tehdä suoraan kannelliseen eväsrasiaan.

Katso tuorepuuroreseptit