Siivilöi vehnä- ja maissijauhot sekä suola kulhoon. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja lisää vesi. Sekoita jauhoja kuopan ympäriltä haarukalla hiljalleen veteen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kumoa leivinpöydälle.
Vaivaa taikinaa käsin 3–4 minuuttia ja pyöritä se tangoksi. Jos teet isoja, noin 20 cm:n tortilloja, jaa taikina 16 palaan. Jos haluat pieniä, noin 12 cm:n tortilloja, jaa taikina 22 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli mahdollisimman ohuiksi. Peitä kelmulla.
Kypsennä tortillat mahdollisimman kuumalla pannulla ilman rasvaa, nopeasti molemmin puolin, kunnes ne ovat paahtuneet kunnolla pilkullisiksi. Jos haluat niistä pehmeitä, lado ne päällekkäin ja peitä liinalla. Jos haluat rapeita tortilloja, levitä ne työpöydälle ja paista vielä öljyssä ennen tarjoamista.
Tee täyte. Kuivaa fileesuikaleet talouspaperilla. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna chili. Paista broileria, valkosipulia ja chiliä öljyssä pannulla 10 minuuttia. Sekoita mausteet joukkoon.
Huuhdo kasvikset. Viipaloi tomaatit ja lime. Kuori ja viipaloi avokado ja sipuli. Irrota salaatin ja korianterin lehdet. Täytä tortillat kanapaistoksella, kasviksilla, jalapenoilla ja salsalla. Tarjoa limen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
645
2702
19,5 g
2,3 g
78,0 g
7,5 g
13,8 g
29,5 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl lämmintä vettä,
suolaa,
1 tl juustokumina,
1 tl oreganoa,
1 dl jalapenoa (säilyke).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli