Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nachopelti muurikalla

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Kesäkeittiön helppo ja herkullinen nachopelti valmistuu näppärästi grillissä muurikalla. Tarjoa grillinachojen kanssa runsaasti raikkaita kasviksia.

Ainekset

400 g
(1 rs) jauhelihaa 10 %
1 kpl
sipuli
230 g
(1 tlk) mustapapuja
28 - 36 g
(1 ps) tacomausteseosta
1 1/2 dl
vettä
200 g
(1 rs) tuorejuustoa (maustamaton)
300 g
(1 prk) salsakastiketta
200 g
(1 ps) maissilastuja
50 g
(1 dl) juustoraastetta

Lisäksi

korianteria tai lehtipersiljaa
tomaattia
paprikaa
avokadoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista jauheliha grillissä muurikkapannulla omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää se pannulle ja paista hetki. Sekoita valutetut pavut, mausteseos ja vesi jauhelihaan. Kypsennä noin 5 minuuttia. Siirrä puolet jauhelihaseoksesta pannun reunoille ja tasoita keskelle jääneen seoksen pinta.

400 g
(1 rs) jauhelihaa 10 %
1 kpl
sipuli
230 g
(1 tlk) mustapapuja
28 - 36 g
(1 ps) tacomausteseosta
1 1/2 dl
vettä
2

Sekoita tuorejuusto ja salsakastike kulhossa. Levitä puolet maissilastuista ja tuorejuustoseos nokareina jauhelihan päälle. Ripottele päälle loput jauhelihat reunoilta, loput maissilastut ja juustoraaste. Grillaa noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa.

200 g
(1 rs) tuorejuustoa (maustamaton)
300 g
(1 prk) salsakastiketta
200 g
(1 ps) maissilastuja
50 g
(1 dl) juustoraastetta
3

Nosta pannu grillistä ja viimeistele nachot hienonnetulla korianterilla tai lehtipersiljalla. Tarjoa lisäksi pilkottuja kasviksia, kuten tomaattia, paprikaa ja avokadoa.

korianteria tai lehtipersiljaa
tomaattia
paprikaa
avokadoa

Vinkki: Tomaattisalsa on raikas lisuke nachopellille.

Vinkki: Muurikan sijaan voit paistaa jauhelihaseoksen pannulla liedellä ja kasata nachopellin grilli- tai foliovuokaan grillausta varten.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.4.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

507

2121

26,4 g

9,8 g

35,4 g

4,4 g

5,2 g

28,6 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

korianteria tai lehtipersiljaa,

tomaattia,

paprikaa,

avokadoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli