Tomaattisalsa | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tomaattisalsa

Tomaattisalsa

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Meksikolaisten ruokien kaveriksi sopii tomaattisalsa. Se maistuu myös grilliruokien seurana.

Ainekset

500 g
Tomaatteja
1 kpl
Iso punasipuli
1 kpl
Limetin raastettu kuori
4 rkl
Limettimehua
1/2 kpl
Punainen chili
1/2 dl
Hienonnettua korianteria
1/2 tl
Hiutalesuolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko pieniksi. Kuori ja hienonna punasipuli.

1 kpl
Iso punasipuli
500 g
Tomaatteja
2

Sekoita ainekset ja raasta joukkoon pestyn limetin kuori. Lisää mehu ja hienonna joukkoon chili ja korianteri. Mausta salsa suolalla ja mustapippurilla. Anna ainesten maustua hetki ennen tarjoilua.

1 kpl
Limetin raastettu kuori
4 rkl
Limettimehua
1/2 dl
Hienonnettua korianteria
1/2 kpl
Punainen chili
Rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Hiutalesuolaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

144

35

0,5 g

4,8 g

4,8 g

2,0 g

0,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Limetin raastettu kuori,

0,5 dl Hienonnettua korianteria,

0,5 tl Hiutalesuolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli