Tomaattisalsa

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

15 min

Meksikolaisten ruokien kaveriksi sopii tomaattisalsa. Se maistuu myös grilliruokien seurana.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gtomaatteja
1 kplpunasipuli
1 kpllime
1/2 kplpunaista chiliä
1/2 dlhienonnettua korianteria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise tomaatit, poista kannat ja pilko pieniksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna chili ja korianteri.

    MääräAinesosa
    500 gtomaatteja
    1 kplpunasipuli
    1/2 kplpunaista chiliä
    1/2 dlhienonnettua korianteria
  2. 2

    Sekoita ainekset kulhossa ja raasta joukkoon pestyn limen kuori. Purista limestä 4 rkl mehua ja lisää se salsaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna ainesten maustua hetki ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Hienonnettua korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä