Pese ja leikkaa perunat lohkoiksi. Puolita lohkot suupaloiksi. Sekoita öljy, mausteet ja perunapalat kulhossa. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää loput kastikkeen ainekset. Paloittele kuoritut tomaatit muutamaan osaan esimerkiksi kauhan kärjellä. Keitä hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.
Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa kuumat perunat tomaattikastikkeen ja aiolin kanssa.
Vinkki: Tarjoa tapasperunoiden kanssa helppoa aiolia.
Vinkki: Kokeile soseutettua tomaattikastiketta pizzakastikkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
291
1218
14,0 g
2,0 g
33,3 g
7,5 g
4,3 g
4,0 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli