Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Patatas bravas – espanjalaiset tapasperunat

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Espanjalaisten ravintoloiden klassikkotapas patatas bravas on maukas ja mutkaton naposteluruoka, joka valmistuu helposti kotikeittiössä. Herkullinen tomaattikastike ja helppo valkosipulimajoneesi valmistuvat dipeiksi sillä aikaa, kun maustetut perunat kypsyvät rapeiksi uunissa.

Ainekset

TAPASPERUNAT

800 g
perunoita (jauhoisia tai yleisperunoita)
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
suolaa

TOMAATTIKASTIKE

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
400 g
(1 tlk) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
chilikastiketta (esim. Texas Pete Hot sauce)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria

PINNALLE

1/2 kpl
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja leikkaa perunat lohkoiksi. Puolita lohkot suupaloiksi. Sekoita öljy, mausteet ja perunapalat kulhossa. Levitä perunat leivinpaperin päälle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
1/2 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
paprikajauhetta
2 rkl
oliiviöljyä
800 g
perunoita (jauhoisia tai yleisperunoita)
2

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää loput kastikkeen ainekset. Paloittele kuoritut tomaatit muutamaan osaan esimerkiksi kauhan kärjellä. Keitä hiljalleen ilman kantta 15 minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
400 g
(1 tlk) kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
chilikastiketta (esim. Texas Pete Hot sauce)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
3

Anna kastikkeen hieman jäähtyä ja ripottele pinnalle lehtipersiljaa. Tarjoa kuumat perunat tomaattikastikkeen ja aiolin kanssa.

1/2 kpl
ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

Vinkki: Tarjoa tapasperunoiden kanssa helppoa aiolia.

Vinkki: Kokeile soseutettua tomaattikastiketta pizzakastikkeena.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
|
Muokattu: 23.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

291

1218

14,0 g

2,0 g

33,3 g

7,5 g

4,3 g

4,0 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli