Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kandeeratuilla appelsiiniviipaleilla koristelet niin kakut kuin cocktailitkin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.11.2023
|
Muokattu: 4.1.2024
Edulliset ja helpot, joskin hieman aikaa vievät kakunkoristeet onnistuvat ohueksi viipaloidusta appelsiinista, sokerista ja vedestä.

Kandeeraaminen tarkoittaa sokerilla kyllästämistä. Appelsiiniviipaleet kandeerataan keittämällä ne sokeriliemessä. Kandeerattuja appelsiineja tehdessä kannattaa käyttää luomuhedelmiä.

Pese hedelmät ensin huolellisesti juoksevan veden alla. Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja keitä niitä pari minuuttia vedessä. Näin saat kitkeryyden poistettua.

Valuta viipaleet ja laita sokeriliemeen kiehumaan. Ohuet appelsiiniviipaleet pehmenevät syötäväksi noin tunnin keittämisen jälkeen.

Nosta viipaleet leivinpaperille tai ritilälle kuivumaan. Kuivuminen kestää 1–2 vuorokautta.

Kandeeratut appelsiiniviipaleet sopivat monenlaiseen käyttöön. Koristele niillä esimerkiksi:

  • kakut
  • muut sitruksiset jälkiruoat
  • itse tehdyt suklaalevyt
  • juusto- tai herkkutarjottimet
  • mocktailit ja cocktailit

Viipaleista saat talvisen huurteiset pyörittelemällä ne erikoishienossa sokerissa.

Kandeeratut appelsiinit sopivat sellaisenaan syötäväksi. Saat niistä erityisen hyviä, kun kastat viipaleet sulaan suklaaseen tai valkosuklaaseen. Ripottele sulan sukaan pinnalle vielä sormisuolaa, joka tasapainottaa makeutta.

Käytä koristeena esimerkiksi näissä