Kandeeraaminen tarkoittaa sokerilla kyllästämistä. Appelsiiniviipaleet kandeerataan keittämällä ne sokeriliemessä. Kandeerattuja appelsiineja tehdessä kannattaa käyttää luomuhedelmiä.
Kandeeratut appelsiiniviipaleet
Kandeeraaminen tarkoittaa sokerilla kyllästämistä. Appelsiiniviipaleet kandeerataan keittämällä ne sokeriliemessä. Kandeerattuja appelsiineja tehdessä kannattaa käyttää luomuhedelmiä.
Pese hedelmät ensin huolellisesti juoksevan veden alla. Leikkaa appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja keitä niitä pari minuuttia vedessä. Näin saat kitkeryyden poistettua.
Valuta viipaleet ja laita sokeriliemeen kiehumaan. Ohuet appelsiiniviipaleet pehmenevät syötäväksi noin tunnin keittämisen jälkeen.
Nosta viipaleet leivinpaperille tai ritilälle kuivumaan. Kuivuminen kestää 1–2 vuorokautta.
Kandeeratut appelsiiniviipaleet sopivat monenlaiseen käyttöön. Koristele niillä esimerkiksi:
Viipaleista saat talvisen huurteiset pyörittelemällä ne erikoishienossa sokerissa.
Kandeeratut appelsiinit sopivat sellaisenaan syötäväksi. Saat niistä erityisen hyviä, kun kastat viipaleet sulaan suklaaseen tai valkosuklaaseen. Ripottele sulan sukaan pinnalle vielä sormisuolaa, joka tasapainottaa makeutta.