Appelsiinikakku - Yhteishyvä

Appelsiinikakku

Appelsiinikakku
Annokset
15
Makea appelsiinikakku sopii niin kahvipöytään kuin glögin kanssa tarjottavaksi.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Margariinia
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Sokeria
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 dl
Appelsiinimehua

KUORRUTUS

100 g
Margariinia
4 dl
Tomusokeria
1 rkl
Appelsiinimehua
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi

Näin teet

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).

2

Sulata 100 g margariinia ja anna sen jäähtyä. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele vaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja margariinisulaa. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi.

100 g
Margariinia
2 tl
Leivinjauhetta
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Sokeria
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 dl
Appelsiinimehua
3

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

4

Kumoa kakku, irrota vuoka ja anna kakun jäähtyä. Valmista kuorrute. Vaahdota rasva kulhossa. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Lisää appelsiininmehu ja -kuoriraaste. Sekoita. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suikaloidulla appelsiininkuorella.

100 g
Margariinia
4 dl
Tomusokeria
1 rkl
Appelsiinimehua
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.10.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja54 g808 g
Proteiinia4 g56 g
Rasvaa9 g140 g
Kuituja1 g10 g
Energiaa kj1332 19973
Energiaa kcal318 4771

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • Appelsiinin raastettu kuori

  • Appelsiinin raastettu kuori

  • Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja54 g808 g
Proteiinia4 g56 g
Rasvaa9 g140 g
Kuituja1 g10 g
Energiaa kj1332 19973
Energiaa kcal318 4771

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • Appelsiinin raastettu kuori

  • Appelsiinin raastettu kuori

  • Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.