Appelsiinikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiinikakku

Appelsiinikakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Jos pidät porkkanakakusta, kokeile tätä herkullista appelsiiniversiota. Appelsiinia käytetään niin kakkupohjaan kuin tomusokerikuorrutteeseenkin.

Ainekset

pohja

100 g
Margariinia
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Sokeria
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 dl
Appelsiinimehua

kuorrutus

100 g
Margariinia
4 dl
Tomusokeria
1 rkl
Appelsiinimehua
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).

2

Sulata 100 g margariinia ja anna sen jäähtyä. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele vaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja margariinisulaa. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi.

100 g
Margariinia
2 tl
Leivinjauhetta
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Sokeria
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 dl
Appelsiinimehua
3

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

4

Kumoa kakku, irrota vuoka ja anna kakun jäähtyä. Valmista kuorrute. Vaahdota rasva kulhossa. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Lisää appelsiininmehu ja -kuoriraaste. Sekoita. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suikaloidulla appelsiininkuorella.

100 g
Margariinia
4 dl
Tomusokeria
1 rkl
Appelsiinimehua
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.10.2018
Muokattu: 10.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1332

318

9,3 g

2,5 g

53,9 g

39,7 g

0,7 g

3,7 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

Appelsiinin raastettu kuori,

Appelsiinin raastettu kuori,

Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli