Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
Sulata 100 g margariinia ja anna sen jäähtyä. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele vaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja margariinisulaa. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.
Kumoa kakku, irrota vuoka ja anna kakun jäähtyä. Valmista kuorrute. Vaahdota rasva kulhossa. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Lisää appelsiininmehu ja -kuoriraaste. Sekoita. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suikaloidulla appelsiininkuorella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1332
318
9,3 g
2,5 g
53,9 g
39,7 g
0,7 g
3,7 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
2 tl Vaniljasokeria,
Appelsiinin raastettu kuori,
Appelsiinin raastettu kuori,
Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli