Appelsiinikakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Appelsiinikakku

Appelsiinikakku

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Makea appelsiinikakku sopii niin kahvipöytään kuin glögin kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

pohja

100 g
Margariinia
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Sokeria
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 dl
Appelsiinimehua

kuorrutus

100 g
Margariinia
4 dl
Tomusokeria
1 rkl
Appelsiinimehua
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).

2

Sulata 100 g margariinia ja anna sen jäähtyä. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri. Kääntele vaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja margariinisulaa. Lisää appelsiinin kuoriraaste ja mehu. Sekoita tasaiseksi.

100 g
Margariinia
2 tl
Leivinjauhetta
4 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Sokeria
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
1 dl
Appelsiinimehua
3

Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin tunti. Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

4

Kumoa kakku, irrota vuoka ja anna kakun jäähtyä. Valmista kuorrute. Vaahdota rasva kulhossa. Siivilöi tomusokeri joukkoon. Lisää appelsiininmehu ja -kuoriraaste. Sekoita. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi suikaloidulla appelsiininkuorella.

100 g
Margariinia
4 dl
Tomusokeria
1 rkl
Appelsiinimehua
1/2 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.10.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1332

318

9,3 g

2,5 g

53,9 g

39,7 g

0,7 g

3,7 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

Appelsiinin raastettu kuori,

Appelsiinin raastettu kuori,

Appelsiininkuorta koristeluun, halutessasi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli