Englantilainen hedelmäkakku tuorejuustokuorrutteella
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tuunaa klassinen englantilainen hedelmäkakku kanelisella tuorejuustokuorrutteella. Mehevöitä kakku appelsiinimehulla ja koristele näyttävästi.
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 tl | kanelia |
| 100 g | (1 rs) appelsiininkuoripaloja (kandeerattu) |
| 1 dl | rusinoita |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 3/4 dl | kuohukermaa |
| Kostutus | |
|---|---|
| 1/2 dl | appelsiinimehua |
| Kuorrute | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/4 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 tl | kanelia |
| Koristeluun | |
| esim. kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia | |
| Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.
- 2.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, appelsiininkuoret, rusinat ja mantelirouhe keskenään. Säästä osa appelsiininkuorista kakun koristeluun. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- 3.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa hieman jäähtyneenä.
- 4.
Kostuta jäähtynyt kakku appelsiinimehulla. Vatkaa tuorejuusto ja kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja kaneli joukkoon. Levitä tai pursota kuorrute kakun pinnalle. Koristele kandeeratuilla appelsiineilla ja muilla jouluisilla koristeilla juuri ennen tarjoamista.
Englantilainen hedelmäkakku tuorejuustokuorrutteella
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Tuunaa klassinen englantilainen hedelmäkakku kanelisella tuorejuustokuorrutteella. Mehevöitä kakku appelsiinimehulla ja koristele näyttävästi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 tl | kanelia |
| 100 g | (1 rs) appelsiininkuoripaloja (kandeerattu) |
| 1 dl | rusinoita |
| 1 dl | mantelirouhetta |
| 3/4 dl | kuohukermaa |
Kostutus | |
| 1/2 dl | appelsiinimehua |
Kuorrute | |
| 200 g | (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 1/4 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 tl | kanelia |
Koristeluun | |
| esim. kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia | |
Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.
Määrä Ainesosa voita tai leivontamargariinia korppujauhoja - 2
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, appelsiininkuoret, rusinat ja mantelirouhe keskenään. Säästä osa appelsiininkuorista kakun koristeluun. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai leivontamargariinia 1 1/2 dl sokeria 3 kpl kananmunaa 3 dl vehnäjauhoja 2 tl vaniljasokeria 2 tl leivinjauhetta 1 1/2 tl kanelia 100 g (1 rs) appelsiininkuoripaloja (kandeerattu) 1 dl rusinoita 1 dl mantelirouhetta 3/4 dl kuohukermaa - 3
Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa hieman jäähtyneenä.
- 4
Kostuta jäähtynyt kakku appelsiinimehulla. Vatkaa tuorejuusto ja kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja kaneli joukkoon. Levitä tai pursota kuorrute kakun pinnalle. Koristele kandeeratuilla appelsiineilla ja muilla jouluisilla koristeilla juuri ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 1/2 dl appelsiinimehua 200 g (1 rs) maustamatonta tuorejuustoa 1 1/4 dl kuohukermaa 1/2 dl tomusokeria 2 tl kanelia esim. kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia
Vinkki: Voit kostuttaa kakun appelsiinimehun sijaan konjakilla.
Vinkki: Hedelmäkakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen joulua, koska se on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta.
Vinkki: Halutessasi valmista koristeeksi kandeerattuja appelsiiniviipaleita.
Ravintosisältö
425
Energiaa kcal
1781
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
15,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,8 g
Hiilihydraatteja
24,4 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
425
Energiaa kcal
1781
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
15,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,8 g
Hiilihydraatteja
24,4 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: esim. kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia, voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























