Englantilainen hedelmäkakku tuorejuustokuorrutteella

arvosana5/5

(4)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Tuunaa klassinen englantilainen hedelmäkakku kanelisella tuorejuustokuorrutteella. Mehevöitä kakku appelsiinimehulla ja koristele näyttävästi.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita tai leivontamargariinia
1 1/2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
3 dlvehnäjauhoja
2 tlvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
1 1/2 tlkanelia
100 g(1 rs) appelsiininkuoripaloja (kandeerattu)
1 dlrusinoita
1 dlmantelirouhetta
3/4 dlkuohukermaa

Kostutus

1/2 dlappelsiinimehua

Kuorrute

200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dlkuohukermaa
1/2 dltomusokeria
2 tlkanelia

Koristeluun

esim. kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.

    MääräAinesosa
    voita tai leivontamargariinia
    korppujauhoja
  2. 2

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, appelsiininkuoret, rusinat ja mantelirouhe keskenään. Säästä osa appelsiininkuorista kakun koristeluun. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai leivontamargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    3 dlvehnäjauhoja
    2 tlvaniljasokeria
    2 tlleivinjauhetta
    1 1/2 tlkanelia
    100 g(1 rs) appelsiininkuoripaloja (kandeerattu)
    1 dlrusinoita
    1 dlmantelirouhetta
    3/4 dlkuohukermaa
  3. 3

    Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa hieman jäähtyneenä.

  4. 4

    Kostuta jäähtynyt kakku appelsiinimehulla. Vatkaa tuorejuusto ja kerma vaahdoksi. Sekoita sokeri ja kaneli joukkoon. Levitä tai pursota kuorrute kakun pinnalle. Koristele kandeeratuilla appelsiineilla ja muilla jouluisilla koristeilla juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1/2 dlappelsiinimehua
    200 g(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    1 1/4 dlkuohukermaa
    1/2 dltomusokeria
    2 tlkanelia
    esim. kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia

Vinkki: Voit kostuttaa kakun appelsiinimehun sijaan konjakilla.

Vinkki: Hedelmäkakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ennen joulua, koska se on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta.

Vinkki: Halutessasi valmista koristeeksi kandeerattuja appelsiiniviipaleita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: esim. kandeerattuja appelsiineja, piparkakkuja, tähtianiksia ja rosmariinin oksia, voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
2.10.2023
|
Päivitetty: 3.11.2025

Samankaltaisia reseptejä