Glögi

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Klassinen punaviiniglögi keitetään mustaherukkamehusta, punaviinistä ja jouluisista mausteista. Viimeistele höyryävän kuuma jouluglögi manteleilla ja rusinoilla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplappelsiini
2 dlmustaherukkamehutiivistettä
5 dlvettä
2 dlsokeria
1 kplkanelitanko
5 kplkokonaista neilikkaa
3/4 lpunaviiniä

Lisäksi

1/2 dlmantelilastuja
1/2 dlrusinoita

Valmistus

  1. 1

    Pese appelsiini huolellisesta ja raasta kuori. Mittaa kattilaan mehu, vesi, sokeri, kanelitanko, neilikat ja appelsiininkuori. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplappelsiini
    2 dlmustaherukkamehutiivistettä
    5 dlvettä
    2 dlsokeria
    1 kplkanelitanko
    5 kplkokonaista neilikkaa
  2. 2

    Lisää punaviini ja kuumenna höyryäväksi, mutta älä keitä. Siivilöi glögi ja kaada laseihin. Viimeistele halutessasi mantelilastuilla ja rusinoilla.

    MääräAinesosa
    3/4 lpunaviiniä
    1/2 dlmantelilastuja
    1/2 dlrusinoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Kanelitanko, 5 kpl kokonaista neilikkaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 4.11.2025

Samankaltaisia reseptejä