Vaalea glögi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaalea glögi

Vaalea glögi

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Talvinen vaalea glögi valmistuu omenamehusta, valkoviinistä ja mausteista. Tarjoa kuuma glögi perinteisesti manteleiden ja rusinoiden kera.

Ainekset

1/2 l
Omenamehua
1 dl
fariinisokeria
2 kpl
Kanelitankoa
10 kpl
Kokonaista neilikkaa
2 cm
pala inkivääriä (kuorittuna)
1/2 kpl
sitruunan kuori
3/4 l
(1 plo) valkoviiniä

lisäksi

1/2 dl
kuorittuja manteleita
1/2 dl
rusinoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa kattilaan mehu, sokeri ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

1/2 l
Omenamehua
2 kpl
Kanelitankoa
1 dl
fariinisokeria
10 kpl
Kokonaista neilikkaa
2 cm
pala inkivääriä (kuorittuna)
1/2 kpl
sitruunan kuori
2

Lisää valkoviini ja kuumenna höyryäväksi, mutta älä keitä. Siivilöi glögi ja kaada laseihin. Viimeistele halutessasi manteleilla ja rusinoilla.

3/4 l
(1 plo) valkoviiniä
1/2 dl
rusinoita
1/2 dl
kuorittuja manteleita
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.11.2005
Muokattu: 19.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1113

266

3,0 g

0,2 g

34,2 g

34,2 g

1,2 g

1,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl Kanelitankoa,

10 kpl Kokonaista neilikkaa,

2 cm pala inkivääriä (kuorittuna),

0,5 kpl sitruunan kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli