Vaalea glögi

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Talvinen vaalea glögi valmistuu omenamehusta, valkoviinistä ja mausteista. Tarjoa kuuma glögi perinteisesti manteleiden ja rusinoiden kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1/2 lomenamehua
1 dlfariinisokeria
2 kplkanelitankoa
10 kplkokonaista neilikkaa
20 ginkivääriä
1/2 kplsitruunan kuori
3/4 lvalkoviiniä

Lisäksi

1/2 dlkuorittuja manteleita
1/2 dlrusinoita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi inkivääri. Mittaa kattilaan mehu, sokeri, inkivääri ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 lomenamehua
    2 kplkanelitankoa
    1 dlfariinisokeria
    10 kplkokonaista neilikkaa
    20 ginkivääriä
    1/2 kplsitruunan kuori
  2. 2

    Lisää valkoviini ja kuumenna höyryäväksi, mutta älä keitä. Siivilöi glögi ja kaada laseihin. Viimeistele manteleilla ja rusinoilla.

    MääräAinesosa
    3/4 lvalkoviiniä
    1/2 dlrusinoita
    1/2 dlkuorittuja manteleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl Kanelitankoa, 10 kpl Kokonaista neilikkaa, 0.5 kpl sitruunan kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä