Vaalea glögi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaalea glögi

Vaalea glögi
Annokset
6
Valmistusaika
15 min
Talvinen vaalea glögi valmistuu omenamehusta, valkoviinistä ja mausteista. Tarjoa kuuma glögi perinteisesti manteleiden ja rusinoiden kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 l
Omenamehua
1 dl
fariinisokeria
2 kpl
Kanelitankoa
10 kpl
Kokonaista neilikkaa
2 cm
pala inkivääriä (kuorittuna)
1/2 kpl
sitruunan kuori
3/4 l
(1 plo) valkoviiniä

LISÄKSI

1/2 dl
kuorittuja manteleita
1/2 dl
rusinoita

Näin teet

1

Mittaa kattilaan mehu, sokeri ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

1/2 l
Omenamehua
2 kpl
Kanelitankoa
1 dl
fariinisokeria
10 kpl
Kokonaista neilikkaa
2 cm
pala inkivääriä (kuorittuna)
1/2 kpl
sitruunan kuori
2

Lisää valkoviini ja kuumenna höyryäväksi, mutta älä keitä. Siivilöi glögi ja kaada laseihin. Viimeistele halutessasi manteleilla ja rusinoilla.

3/4 l
(1 plo) valkoviiniä
1/2 dl
rusinoita
1/2 dl
kuorittuja manteleita
Resepti
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.11.2005
Muokattu: 19.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g205 g
Proteiinia2 g11 g
Rasvaa3 g18 g
Kuituja1 g7 g
Energiaa kj1113 6678
Energiaa kcal266 1595

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 kpl Kanelitankoa

  • 10 kpl Kokonaista neilikkaa

  • 2 cm pala inkivääriä (kuorittuna)

  • 0.5 kpl sitruunan kuori

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja34 g205 g
Proteiinia2 g11 g
Rasvaa3 g18 g
Kuituja1 g7 g
Energiaa kj1113 6678
Energiaa kcal266 1595

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 kpl Kanelitankoa

  • 10 kpl Kokonaista neilikkaa

  • 2 cm pala inkivääriä (kuorittuna)

  • 0.5 kpl sitruunan kuori

Resepti
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.