Välimeren alueelta kotoisin oleva raikas ja lempeän pippurinen lehtipersilja on suosittu yrtti esimerkiksi Italian, Ranskan ja Lähi-idän keittiöissä. Niin kalan, lihan kuin kasvisten pariin sopiva lehtipersilja maustaa mainiosti myös suomalaiset suosikkiruoat, kuten lihapullat ja lohen.
Pehmeälehtisen ja -vartisen lehtipersiljan voi käyttää ruoanlaittoon kokonaan. Pehmeiden lehtiensä ansiosta se sopii ruoanlaittoon kähäräpersiljaa paremmin. Lisäksi lehtipersiljan maku on kähäräpersiljaa voimakkaampi ja syvempi. Vaikka kähäräpersiljaa käytetään miedon makunsa pääasiassa ruokien koristeluun, voi lehti- ja kähäräpersiljan tarvittaessa korvata toisillaan.
Useimpien yrttien maku muuttuu voimakkaammaksi kuivattuna, mutta lehtipersiljan kohdalla käy päinvastoin. Siksi ruoanlaitossa kannattaa aina käyttää tuoretta yrttiä. Jos sitä jää yli, kuivaamisen sijaan persilja kannattaa esimerkiksi pakastaa tai surauttaa yrttiöljyyn.