Rieskatacot
30 min

Nappaa talteen!
Valmista tacot vaihteeksi supisuomalaisittain. Valitse rieskakuoren täytteeksi makusi mukaan kalaa tai jauhista.
| 8 kpl | (1 pkt) ohrarieskoja |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| Kalatäyte | |
|---|---|
| 300 g | siikafileetä |
| 1/2 rkl | voita |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| Kasvistäyte | |
| 250 g | (1 pkt) mifu-jauhista |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | chilimausteseosta |
| Korianteri-chilikastike | |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | porkkana |
| 120 g | (8 kpl) kirsikkatomaattia |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
- 1.
Valmista kastike. Silppua korianteri. Yhdistä kaikki ainekset.
- 2.
Kuori ja suikaloi porkkana. Kuutioi tomaatit. Suikaloi salaatti. Valmista mieleisesi täyte.
- 3.
Kalatäyte: Leikkaa kalafilee parin sentin nahattomiksi viipaleiksi. Ruskista kalapalat voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 4.
Kasvistäyte: Paista jauhista öljyssä pannulla noin 2 minuuttia. Mausta chilimausteseoksella.
- 5.
Kuumenna rieskat öljytilkassa pannulla. Siirrä talouspaperin päälle. Taita rieskat kevyesti kahtia. Laita jauhis tai kala ja kasvikset rieskojen väliin. Valuta päälle kastiketta. Nauti heti.
Rieskatacot
Valmista tacot vaihteeksi supisuomalaisittain. Valitse rieskakuoren täytteeksi makusi mukaan kalaa tai jauhista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | (1 pkt) ohrarieskoja |
| 2 tl | rypsiöljyä |
Kalatäyte | |
| 300 g | siikafileetä |
| 1/2 rkl | voita |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
Kasvistäyte | |
| 250 g | (1 pkt) mifu-jauhista |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | chilimausteseosta |
Korianteri-chilikastike | |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
Lisäksi | |
| 1 kpl | porkkana |
| 120 g | (8 kpl) kirsikkatomaattia |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
Valmistus
- 1
Valmista kastike. Silppua korianteri. Yhdistä kaikki ainekset.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku korianteria 150 g (1 prk) ranskankermaa 2 rkl makeaa chilikastiketta - 2
Kuori ja suikaloi porkkana. Kuutioi tomaatit. Suikaloi salaatti. Valmista mieleisesi täyte.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 120 g (8 kpl) kirsikkatomaattia 1 kpl ruukku jääsalaattia - 3
Kalatäyte: Leikkaa kalafilee parin sentin nahattomiksi viipaleiksi. Ruskista kalapalat voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 300 g siikafileetä 1/4 tl valkopippuria 3/4 tl suolaa 1/2 rkl voita 1/2 rkl rypsiöljyä - 4
Kasvistäyte: Paista jauhista öljyssä pannulla noin 2 minuuttia. Mausta chilimausteseoksella.
Määrä Ainesosa 8 kpl (1 pkt) ohrarieskoja 2 tl rypsiöljyä 250 g (1 pkt) mifu-jauhista 1 tl chilimausteseosta 1 rkl rypsiöljyä - 5
Kuumenna rieskat öljytilkassa pannulla. Siirrä talouspaperin päälle. Taita rieskat kevyesti kahtia. Laita jauhis tai kala ja kasvikset rieskojen väliin. Valuta päälle kastiketta. Nauti heti.
Vinkki: Tarjoa tacojen kanssa myös chili- ja limeviipaleita.
Ravintosisältö
665
Energiaa kcal
2783
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
70,5 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
665
Energiaa kcal
2783
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
70,5 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























