Rieskatacot

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Valmista tacot vaihteeksi supisuomalaisittain. Valitse rieskakuoren täytteeksi makusi mukaan kalaa tai jauhista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kpl(1 pkt) ohrarieskoja
2 tlrypsiöljyä

Kalatäyte

300 gsiikafileetä
1/2 rklvoita
1/2 rklrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Kasvistäyte

250 g(1 pkt) mifu-jauhista
1 rklrypsiöljyä
1 tlchilimausteseosta

Korianteri-chilikastike

1 kplruukku korianteria
150 g(1 prk) ranskankermaa
2 rklmakeaa chilikastiketta

Lisäksi

1 kplporkkana
120 g(8 kpl) kirsikkatomaattia
1 kplruukku jääsalaattia

Valmistus

  1. 1

    Valmista kastike. Silppua korianteri. Yhdistä kaikki ainekset.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku korianteria
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    2 rklmakeaa chilikastiketta
  2. 2

    Kuori ja suikaloi porkkana. Kuutioi tomaatit. Suikaloi salaatti. Valmista mieleisesi täyte.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    120 g(8 kpl) kirsikkatomaattia
    1 kplruukku jääsalaattia
  3. 3

    Kalatäyte: Leikkaa kalafilee parin sentin nahattomiksi viipaleiksi. Ruskista kalapalat voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    300 gsiikafileetä
    1/4 tlvalkopippuria
    3/4 tlsuolaa
    1/2 rklvoita
    1/2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Kasvistäyte: Paista jauhista öljyssä pannulla noin 2 minuuttia. Mausta chilimausteseoksella.

    MääräAinesosa
    8 kpl(1 pkt) ohrarieskoja
    2 tlrypsiöljyä
    250 g(1 pkt) mifu-jauhista
    1 tlchilimausteseosta
    1 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Kuumenna rieskat öljytilkassa pannulla. Siirrä talouspaperin päälle. Taita rieskat kevyesti kahtia. Laita jauhis tai kala ja kasvikset rieskojen väliin. Valuta päälle kastiketta. Nauti heti.

Vinkki: Tarjoa tacojen kanssa myös chili- ja limeviipaleita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.9.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä