Rieskatacot | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rieskatacot
Play

Rieskatacot

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista tacot vaihteeksi supisuomalaisittain. Valitse rieskakuoren täytteeksi makusi mukaan kalaa tai jauhista.

Ainekset

8 kpl
(1 pkt) ohrarieskoja
2 tl
rypsiöljyä

kalatäyte

300 g
siika-, kuha- tai kirjolohifileetä
1/2 rkl
voita
1/2 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria

kasvistäyte

250 g
(1 pkt) jauhista (esim. Mifu)
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
chilimausteseosta

korianteri-chilikastike

1
ruukku korianteria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta

lisäksi

1 kpl
porkkana
8 kpl
kirsikkatomaattia
1 kpl
ruukku jääsalaattia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kastike. Silppua korianteri. Yhdistä kaikki ainekset.

1
ruukku korianteria
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta
2

Kuori ja suikaloi porkkana. Kuutioi tomaatit. Suikaloi salaatti. Valmista mieleisesi täyte:

1 kpl
porkkana
8 kpl
kirsikkatomaattia
1 kpl
ruukku jääsalaattia
3

Kasvistäyte: Leikkaa kalafilee parin sentin nahattomiksi viipaleiksi. Ruskista kalapalat voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla.

300 g
siika-, kuha- tai kirjolohifileetä
1/4 tl
valkopippuria
3/4 tl
suolaa
1/2 rkl
voita
1/2 rkl
rypsiöljyä
4

Kasvistäyte: Paista jauhista öljyssä pannulla noin 2 minuuttia. Mausta chilimausteseoksella.

Kuumenna rieskat öljytilkassa pannulla. Siirrä talouspaperin päälle. Taita rieskat kevyesti kahtia. Laita jauhis tai kala ja kasvikset rieskojen väliin. Valuta päälle kastiketta. Nauti heti.

8 kpl
(1 pkt) ohrarieskoja
2 tl
rypsiöljyä
250 g
(1 pkt) jauhista (esim. Mifu)
1 tl
chilimausteseosta
1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Tarjoa tacojen kanssa myös chili- ja limeviipaleita.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 18.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2746

656

25,0 g

9,8 g

69,5 g

7,3 g

5,5 g

34,8 g

2,9 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli