Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut varsiparsakaalit ja chimichurri

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Broccolini eli varsiparsakaali rakastaa grilliraitoja, fetajuustoa ja chimichurria. Mausteinen yrttikastike on täydellistä myös muiden grilliruokien kanssa.

Ainekset

150 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
2 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
fetajuustoa
2 dl
Oliiveja

Chimichurri

2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punainen chili
4 dl
Persiljaa hienonnettuna
1 dl
Korianteria hienonnettuna
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 dl
rypsiöljyä
2 tl
Kuivattua oreganoa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee chimichurri. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pilko chili ja yrtit. Soseuta valkosipulit, chili, yrtit ja etikka tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta oreganolla ja suolalla.

2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punainen chili
1 dl
Korianteria hienonnettuna
4 dl
Persiljaa hienonnettuna
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 dl
rypsiöljyä
2 tl
Kuivattua oreganoa
1/2 tl
Suolaa
2

Laita varsiparsakaalit kulhoon ja sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Grillaa 5–8 minuuttia välillä käännellen.

150 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
2 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Laita grillatut varsiparsakaalit laakeaan tarjoiluastiaan. Ripota murennettu feta sekä oliivit päälle. Viimeistele chimichurrilla.

200 g
fetajuustoa
2 dl
Oliiveja
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 9.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

412

1724

40,8 g

8,0 g

1,5 g

1,5 g

1,5 g

9,0 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl rouhittua mustapippuria,

Valkosipulinkynttä,

Punainen chili,

4 dl Persiljaa hienonnettuna,

1 dl Korianteria hienonnettuna,

2 tl Kuivattua oreganoa,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli