Grillatut varsiparsakaalit ja chimichurri

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

20 min

Varsiparsakaali eli broccoli rakastaa grilliraitoja, fetajuustoa ja chimichurria. Mausteinen yrttikastike on täydellistä myös muiden grilliruokien kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 g(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
200 gfetajuustoa
2 dloliiveja

Chimichurri

2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen chili
2 kplruukkua persiljaa
1 kplruukku korianteria
2 rklvalkoviinietikkaa
1 dlrypsiöljyä
2 tlkuivattua oreganoa
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Tee chimichurri. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pilko chili ja yrtit. Soseuta valkosipulit, chili, yrtit ja etikka tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta oreganolla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunainen chili
    1 kplruukku korianteria
    2 kplruukkua persiljaa
    2 rklvalkoviinietikkaa
    1 dlrypsiöljyä
    2 tlkuivattua oreganoa
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Laita varsiparsakaalit kulhoon ja sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Grillaa 5–8 minuuttia välillä käännellen.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Laita grillatut varsiparsakaalit laakeaan tarjoiluastiaan. Ripota murennettu feta sekä oliivit päälle. Viimeistele chimichurrilla.

    MääräAinesosa
    200 gfetajuustoa
    2 dloliiveja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä