Grillatut varsiparsakaalit ja chimichurri | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Grillatut varsiparsakaalit ja chimichurri

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Varsiparsakaali eli broccolini rakastaa grilliraitoja, fetajuustoa ja chimichurria. Mausteinen yrttikastike on täydellistä myös muiden grilliruokien kanssa.

Ainekset

1 kpl
(200 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
2 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1 kpl
(200 g) fetajuustoa
2 dl
Oliiveja

chimichurri

2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punainen chili
4 dl
Persiljaa hienonnettuna
1 dl
Korianteria hienonnettuna
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 dl
Öljyä
2 tl
Kuivattua oreganoa
1/2 - 1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Tee chimichurri. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pilko chili ja yrtit. Soseuta valkosipulit, chili, yrtit ja etikka tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta oreganolla ja suolalla.

2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punainen chili
1 dl
Korianteria hienonnettuna
4 dl
Persiljaa hienonnettuna
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 dl
Öljyä
2 tl
Kuivattua oreganoa
1/2 - 1 tl
Suolaa
2

Laita varsiparsakaalit kulhoon ja sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Grillaa 5–8 minuuttia välillä käännellen.

1 kpl
(200 g) varsiparsakaalia eli broccolinia
2 rkl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
3

Laita grillatut varsiparsakaalit laakeaan tarjoiluastiaan. Ripota murennettu feta sekä oliivit päälle. Viimeistele chimichurrilla.

1 kpl
(200 g) fetajuustoa
2 dl
Oliiveja
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.6.2018
Muokattu: 23.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1309

313

33,0 g

2,8 g

1,0 g

1,0 g

1,8 g

3,3 g

0,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,

Valkosipulinkynttä,

Punainen chili,

4 dl Persiljaa hienonnettuna,

1 dl Korianteria hienonnettuna,

2 tl Kuivattua oreganoa,

0,5 - 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli