Grillatut varsiparsakaalit ja chimichurri
20 min

Nappaa talteen!
Varsiparsakaali eli broccoli rakastaa grilliraitoja, fetajuustoa ja chimichurria. Mausteinen yrttikastike on täydellistä myös muiden grilliruokien kanssa.
| 150 g | (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | fetajuustoa |
| 2 dl | oliiveja |
| Chimichurri | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Tee chimichurri. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pilko chili ja yrtit. Soseuta valkosipulit, chili, yrtit ja etikka tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta oreganolla ja suolalla.
- 2.
Laita varsiparsakaalit kulhoon ja sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Grillaa 5–8 minuuttia välillä käännellen.
- 3.
Laita grillatut varsiparsakaalit laakeaan tarjoiluastiaan. Ripota murennettu feta sekä oliivit päälle. Viimeistele chimichurrilla.
Varsiparsakaali eli broccoli rakastaa grilliraitoja, fetajuustoa ja chimichurria. Mausteinen yrttikastike on täydellistä myös muiden grilliruokien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 200 g | fetajuustoa |
| 2 dl | oliiveja |
Chimichurri | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Tee chimichurri. Kuori ja hienonna valkosipulit. Pilko chili ja yrtit. Soseuta valkosipulit, chili, yrtit ja etikka tehosekoittimessa. Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Mausta oreganolla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili 1 kpl ruukku korianteria 2 kpl ruukkua persiljaa 2 rkl valkoviinietikkaa 1 dl rypsiöljyä 2 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl suolaa - 2
Laita varsiparsakaalit kulhoon ja sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Grillaa 5–8 minuuttia välillä käännellen.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Laita grillatut varsiparsakaalit laakeaan tarjoiluastiaan. Ripota murennettu feta sekä oliivit päälle. Viimeistele chimichurrilla.
Määrä Ainesosa 200 g fetajuustoa 2 dl oliiveja
Ravintosisältö
420
Energiaa kcal
1756
Energiaa kj
40,8 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
420
Energiaa kcal
1756
Energiaa kj
40,8 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,3 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
4,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























