Salsa verde | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Salsa verde

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas salsa verde on oiva lisuke grillilihalle tai -kalalle. Makua se saa tuoreista yrteistä, valkosipulista ja kapriksista.

Ainekset

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 dl
Silputtua persiljaa
1 dl
Hyvälaatuista oliiviöljyä
1/2 dl
Rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
4 kpl
Anjovisfileetä
2 rkl
Pieniä kapriksia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista kynsien sisältä tarvittaessa vihreä verso. Siirrä valkosipuli tehosilppuriin.
1

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista kynsien sisältä tarvittaessa vihreä verso. Siirrä valkosipuli tehosilppuriin.

Lisää revityt basilikanlehdet ja persiljasilppu. Pyöräytä hienoksi.
2

Lisää revityt basilikanlehdet ja persiljasilppu. Pyöräytä hienoksi.

Lisää oliivi- ja rypsiöljy ja anna koneen käydä, kunnes öljykastike on tasaista.
3

Lisää oliivi- ja rypsiöljy ja anna koneen käydä, kunnes öljykastike on tasaista.

Silppua anjovikset.
4

Silppua anjovikset.

Lisää suola, pippuri, anjovikset ja kaprikset.
5

Lisää suola, pippuri, anjovikset ja kaprikset.

Sekoita tasaiseksi. Jos kastike on liian paksua, ohenna sitä öljyllä.
6

Sekoita tasaiseksi. Jos kastike on liian paksua, ohenna sitä öljyllä.

Vinkki: Kastikkeen voi valmistaa myös käsin. Silppua valkosipulinkynnet sekä yrtit hienoksi terävällä veitsellä ja siirrä kulhoon. Lisää öljy ja hienoksi silputut anjovikset ja kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.