Salsa verde
Ainekset
Valmistus
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Soseuta valkosipulit ja yrtit teho- tai sauvasekoittimella.
Lisää öljyt ja anna koneen käydä, kunnes kastike on tasaista.
Hienonna anjovikset veitsellä. Lisää anjovissilppu, kaprikset ja mehu kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi.
Mausta kastike pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää tarvittaessa sitruunanmehua tai rypsiöljyä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
317
1326
34,5 g
4,3 g
1,0 g
0,5 g
—
1,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl persiljaa hienonnettuna,
2 rkl Pieniä kapriksia,
0,5 tl Suolaa (tarvittaessa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli