Salsa verde - Yhteishyvä

Salsa verde

???
Kappaleita
1
Raikas salsa verde on oiva lisuke grillilihalle tai -kalalle. Makua se saa tuoreista yrteistä, valkosipulista ja kapriksista.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 dl
Silputtua persiljaa
1 dl
Hyvälaatuista oliiviöljyä
1/2 dl
Rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
4 kpl
Anjovisfileetä
2 rkl
Pieniä kapriksia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista kynsien sisältä tarvittaessa vihreä verso. Siirrä valkosipuli tehosilppuriin.
1

Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista kynsien sisältä tarvittaessa vihreä verso. Siirrä valkosipuli tehosilppuriin.

Lisää revityt basilikanlehdet ja persiljasilppu. Pyöräytä hienoksi.
2

Lisää revityt basilikanlehdet ja persiljasilppu. Pyöräytä hienoksi.

Lisää oliivi- ja rypsiöljy ja anna koneen käydä, kunnes öljykastike on tasaista.
3

Lisää oliivi- ja rypsiöljy ja anna koneen käydä, kunnes öljykastike on tasaista.

Silppua anjovikset.
4

Silppua anjovikset.

Lisää suola, pippuri, anjovikset ja kaprikset.
5

Lisää suola, pippuri, anjovikset ja kaprikset.

Sekoita tasaiseksi. Jos kastike on liian paksua, ohenna sitä öljyllä.
6

Sekoita tasaiseksi. Jos kastike on liian paksua, ohenna sitä öljyllä.

Vinkki! Kastikkeen voi valmistaa myös käsin. Silppua valkosipulinkynnet sekä yrtit hienoksi terävällä veitsellä ja siirrä kulhoon. Lisää öljy ja hienoksi silputut anjovikset ja kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla.
7

Vinkki! Kastikkeen voi valmistaa myös käsin. Silppua valkosipulinkynnet sekä yrtit hienoksi terävällä veitsellä ja siirrä kulhoon. Lisää öljy ja hienoksi silputut anjovikset ja kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa