Salsa verde

Arvostele resepti
4 Desilitraa

15 min

Tee paistetulle tai grillatulle lihalle, kalalle tai kasviksille kastikkeeksi raikas salsa verde. Runsas maku saadaan tuoreista yrteistä, valkosipulista ja kapriksista.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplruukku basilikaa
1/2 kplruukku persiljaa
1 dloliiviöljyä
1/2 dlrypsiöljyä
4 kplanjovisfileetä
2 rklpieniä kapriksia
1 rklsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Soseuta valkosipulit ja yrtit teho- tai sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplruukku basilikaa
    1/2 kplruukku persiljaa
  2. 2

    Lisää öljyt ja anna koneen käydä, kunnes kastike on tasaista.

    MääräAinesosa
    1 dloliiviöljyä
    1/2 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Hienonna anjovikset veitsellä. Lisää anjovikset, kaprikset ja sitruunanmehu kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    4 kplanjovisfileetä
    2 rklpieniä kapriksia
    1 rklsitruunanmehua
  4. 4

    Mausta kastike pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.

    MääräAinesosa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Pieniä kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä