Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salsa verde

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Desilitraa
Fork and knife
4 Desilitraa
Tee grillatulle lihalle tai kalalle kastikkeeksi raikas salsa verde. Yrttikastike saa runsaasti makua tuoreista yrteistä, valkosipulista ja kapriksista. Syvennä makua lisäämällä joukkoon muutama anjovisfilee.

Ainekset

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(ruukku) basilikaa
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
1 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
Rypsiöljyä
4 kpl
Anjovisfileetä
2 rkl
Pieniä kapriksia
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
Suolaa (tarvittaessa)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Soseuta valkosipulit ja yrtit teho- tai sauvasekoittimella.

2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
(ruukku) basilikaa
1/2 dl
persiljaa hienonnettuna
2

Lisää öljyt ja anna koneen käydä, kunnes kastike on tasaista.

1 dl
oliiviöljyä
1/2 dl
Rypsiöljyä
3

Hienonna anjovikset veitsellä. Lisää anjovissilppu, kaprikset ja mehu kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi.

4 kpl
Anjovisfileetä
2 rkl
Pieniä kapriksia
1 rkl
sitruunanmehua
4

Mausta kastike pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää tarvittaessa sitruunanmehua tai rypsiöljyä.

1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
Suolaa (tarvittaessa)
Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.6.2011
|
Muokattu: 10.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

317

1326

34,5 g

4,3 g

1,0 g

0,5 g

1,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl persiljaa hienonnettuna,

2 rkl Pieniä kapriksia,

0,5 tl Suolaa (tarvittaessa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli