Lampaan filee persiljapestolla

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gpakastettua lampaan ulkofileetä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

öljyä

Persiljapesto

4 rklpinjansiemeniä
2 kplmurskattua valkosipulinkynttä
2 rklparmesaaniraastetta
1 kplruukku persiljaa
rouhittua mustapippuria
1 rklsitruunamehua
2 - 3 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sulata lihat jääkaapissa ja ota ne huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Hienonna pinjansiemenet ja murskatut valkosipulinkynnet karkeaksi. Lisää joukkoon parmesaani, persilja ja pippuri ja aja tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja lisää öljyä kunnes syntyy tahna.

    Kuivaa fileet talouspaperilla. Poista lihan pinnalta kalvot. Ruskista fileet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta ne uunivuokaan. Levitä fileiden pintaan persiljapestoa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai käytettäessä paistomittaria sisälämpö on 56–58 astetta. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla niin, ettei kuorrutus tartu folioon. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Öljyä, Murskattua valkosipulinkynttä, 2 rkl Parmesaaniraastetta, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä