Lampaan filee persiljapestolla | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lampaan filee persiljapestolla

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

800 g
Pakastettua lampaan ulkofileetä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

paistamiseen

Öljyä

persiljapesto

4 rkl
Pinjansiemeniä
2 kpl
Murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl
Parmesaaniraastetta
1 kpl
Ruukku persiljaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Sitruunamehua
2 - 3 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata lihat jääkaapissa ja ota ne huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Hienonna pinjansiemenet ja murskatut valkosipulinkynnet karkeaksi. Lisää joukkoon parmesaani, persilja ja pippuri ja aja tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja lisää öljyä kunnes syntyy tahna.

Kuivaa fileet talouspaperilla. Poista lihan pinnalta kalvot. Ruskista fileet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta ne uunivuokaan. Levitä fileiden pintaan persiljapestoa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai käytettäessä paistomittaria sisälämpö on 56–58 astetta. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla niin, ettei kuorrutus tartu folioon. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2608

623

54,3 g

18,3 g

0,3 g

0,3 g

1,8 g

34,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Öljyä,

Murskattua valkosipulinkynttä,

2 rkl Parmesaaniraastetta,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli