Lampaan filee persiljapestolla

Nappaa talteen!
| 800 g | pakastettua lampaan ulkofileetä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| öljyä | |
| Persiljapesto | |
| 4 rkl | pinjansiemeniä |
| 2 kpl | murskattua valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | parmesaaniraastetta |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 - 3 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Sulata lihat jääkaapissa ja ota ne huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Hienonna pinjansiemenet ja murskatut valkosipulinkynnet karkeaksi. Lisää joukkoon parmesaani, persilja ja pippuri ja aja tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja lisää öljyä kunnes syntyy tahna.
Kuivaa fileet talouspaperilla. Poista lihan pinnalta kalvot. Ruskista fileet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta ne uunivuokaan. Levitä fileiden pintaan persiljapestoa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai käytettäessä paistomittaria sisälämpö on 56–58 astetta. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla niin, ettei kuorrutus tartu folioon. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Lampaan filee persiljapestolla
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | pakastettua lampaan ulkofileetä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Paistamiseen | |
| öljyä | |
Persiljapesto | |
| 4 rkl | pinjansiemeniä |
| 2 kpl | murskattua valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | parmesaaniraastetta |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 - 3 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus
- 1
Sulata lihat jääkaapissa ja ota ne huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsentämistä. Hienonna pinjansiemenet ja murskatut valkosipulinkynnet karkeaksi. Lisää joukkoon parmesaani, persilja ja pippuri ja aja tasaiseksi. Mausta sitruunamehulla ja lisää öljyä kunnes syntyy tahna.
Kuivaa fileet talouspaperilla. Poista lihan pinnalta kalvot. Ruskista fileet öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta ne uunivuokaan. Levitä fileiden pintaan persiljapestoa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai käytettäessä paistomittaria sisälämpö on 56–58 astetta. Nosta vuoka uunista ja peitä foliolla niin, ettei kuorrutus tartu folioon. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
623
Energiaa kcal
2607
Energiaa kj
54,3 g
Rasvaa
18,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
34,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
623
Energiaa kcal
2607
Energiaa kj
54,3 g
Rasvaa
18,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
34,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Öljyä, Murskattua valkosipulinkynttä, 2 rkl Parmesaaniraastetta, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




















