Juustopuustiset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustopuustiset

???
Kappaleita
16
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 dl
Juustoraastetta
1 1/2 dl
Vehnäleseitä
75 g
Margariinia
12 dl
Hiivaleipäjauhoja (noin)
100 g
Tuorejuustoa (esim. yrtti)

VOITELUUN

1 kpl
Muna

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, juustoraaste, vehnänleseet ja pehmeä margariini. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä sille tasaisesti tuorejuustoa. Kääri taikina rullalle ja leikkaa korvapuustien tapaan paloiksi. Kohota sämpylöitä peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät halutessasi munalla ja paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Juustopuustiset maistuvat parhaimmilta lämpiminä ja samana päivänä tarjoiltuna.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 29.12.2004
Muokattu: 15.5.2019