Juustopuustiset

Arvostele resepti
16 Kappaletta

15 min

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvettä
50 ghiivaa
1 tlsokeria
1 tlsuolaa
2 dljuustoraastetta
1 1/2 dlvehnäleseitä
75 gmargariinia
12 dlhiivaleipäjauhoja (noin)
100 gtuorejuustoa (esim. yrtti)

Voiteluun

1 kplmuna

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, juustoraaste, vehnänleseet ja pehmeä margariini. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä sille tasaisesti tuorejuustoa. Kääri taikina rullalle ja leikkaa korvapuustien tapaan paloiksi. Kohota sämpylöitä peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät halutessasi munalla ja paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Juustopuustiset maistuvat parhaimmilta lämpiminä ja samana päivänä tarjoiltuna.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä