Juustopuustiset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustopuustiset

timer-icon15 min
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
1 tl
Sokeria
1 tl
Suolaa
2 dl
Juustoraastetta
1 1/2 dl
Vehnäleseitä
75 g
Margariinia
12 dl
Hiivaleipäjauhoja (noin)
100 g
Tuorejuustoa (esim. yrtti)

voiteluun

1 kpl
Muna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, juustoraaste, vehnänleseet ja pehmeä margariini. Alusta jauhojen kanssa taikinaksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä sille tasaisesti tuorejuustoa. Kääri taikina rullalle ja leikkaa korvapuustien tapaan paloiksi. Kohota sämpylöitä peitettynä noin 20 minuuttia. Voitele sämpylät halutessasi munalla ja paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Juustopuustiset maistuvat parhaimmilta lämpiminä ja samana päivänä tarjoiltuna.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 29.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.