Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalasta parhaat reseptit keittiöösi!

Kalasta parhaat reseptit keittiöösi!

Teksti:
SJØ
Kuvat:
SJØ
Julkaistu: 7.9.2022
Muokattu: 7.9.2022
Vanha kansa neuvoi syömään särkeä, sillä se kasvattaa järkeä – ja fiksuahan kalan syöminen onkin!

Herkullisten kalaruokien valmistaminen on nyt myös todella vaivatonta. Lohijauhelihassa ja -pihveissä yhdistyvät kalan terveellisyys ja tuttujen, koko perheelle maistuvien arkiruokien helppous.

Lohijauheliha sopii ruoanvalmistuksessa käytännössä kaikkeen jauhelihan sijaan ja tarjoaa kokemattomallekin kokkaajalle todella helpon ja nopean keinon valmistaa herkullisen ja hieman terveellisemmän aterian. Herkullisen maun lisäksi kalassa on muun muassa paljon terveyttä edistäviä omega-rasvahappoja, D-vitamiinia ja proteiinia.

Lisäksi punaisen lihan korvaaminen kalalla pienentää ruokavalion ruoan tuotannosta aiheutuvia ympäristöpäästöjä. Lohen hiilijalanjälki on keskimäärin alle kolmasosa naudanlihan hiilijalanjäljestä, joten oman ruokavaliosi ravitsemuksellisen laadun ja maun lisäksi parannat myös maailmaa!

Nappaa tästä haaviisi helpot ja terveelliset kalareseptit, jotka hellivät sekä makuhermoja että luontoa!

Lohijauhelihapasta 4 annosta

  • 300 g (1 rasia) SJØ Lohi Jauhelihaa
  • pastaa (esim. spagettia tai pennepastaa)
  • 1/2 purjo
  • voita
  • 3 tl curryjauhetta
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1/2 prk ranskankermaa
  • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • mustapippuria
  • suolaa
  • tuoretta tilliä hienonnettuna

    1. Keitä pasta isossa kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä.
    2. Huuhtele ja hienonna purjo ja kuullota kevyesti voissa. Lisää curryjauhe ja lohijauheliha, paista jauheliha kypsäksi.
    3. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisilpulla. Mausta pippurilla ja suolalla.
    4. Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa.

Lohipihviburger ”perinteinen” 4 kpl

  • 4 kpl SJØ Lohipihvi naturel 130 g
  • 4 kpl hampurilaissämpylöitä
  • 1-2 dl majoneesia
  • 1 dl ketsuppia
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 1-2 maustekurkkua viipaleina
  • 4 salaatinlehteä
  • 4 viipaletta cheddarjuustoa
  • suolaa, mustapippuria

    1. Paista SJØ lohipihvejä 2 minuuttia molemmilta puolilta pannulla tai grillissä, mausta suolalla ja pippurilla.
    2. Kun pihvit alkavat olla kypsiä, lisää kuumien pihvien päälle cheddarjuustosiivut sulamaan. Paahda tai grillaa sämpylät.
    3. Levitä molemmille sämpylänpuolikkaille ketsuppia ja majoneesia, aseta pohjalle salaatinlehti ja kokoa sen päälle kuuma pihvi, tomaatti- ja suolakurkkuviipaleet sekä sämpyläkansi. Nauti välittömästi.

Rukiinen lohipihviburger 4 kpl

  • 4 kpl SJØ Lohipihvi naturel 130 g
  • 4 kpl pyöreää ruiseväsleipää (Oululainen Reissumies Tosi Tumma)
  • 8 kpl pekoniviipaleita
  • 4 kpl kananmunia
  • 1-2 dl majoneesia
  • 1 dl ketsuppia
  • 2 tomaattia viipaleina
  • 1 pieni sipuli ohuina viipaleina
  • 4 salaatinlehteä
  • 4 viipaletta cheddarjuustoa
  • suolaa, mustapippuria

    1. Paista SJØ lohipihvejä 2 minuuttia molemmilta puolilta pannulla tai grillissä, mausta suolalla ja pippurilla.
    2. Kun pihvit alkavat olla kypsiä, lisää kuumien pihvien päälle cheddarjuustosiivut sulamaan. Paista pannulla kananmunat ja pekoni. Lämmitä eväsleivät pannulla, uunissa tai leivänpaahtimessa.
    3. Levitä molemmille leivänpuolikkaille ketsuppia ja majoneesia. Aseta leivän pohjapuolikkaalle salaatinlehti ja kokoa sen päälle kuuma pihvi, paistettu kananmuna, pekoni sekä tomaatti- ja sipuliviipaleet. Laita eväsleivän kansiosa päälle ja nauti välittömästi.

Tutustu tuotteisiin tarkemmin osoitteessa www.sjo.fi!

Lisää aiheesta