Säädä uuni 150 asteeseen. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Säästä keltuaiset hillokkeeseen. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Siivilöi vaahtoon perunajauhot ja lisää mantelirouhe. Kääntele nuolijalla tasaiseksi.
Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle kolme suorakaiteen muotoista kakkupohjaa (9 x 30 cm). Pursotuskuvion väliin voi jäädä pieniä rakoja, sillä taikina turpoaa uunissa. Paista uunin keskitasolla 30–35 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin kullankeltaisen värin. Anna jäähtyä pellillä. Jos valmistat pohjat etukäteen, säilytä ne ilmavasti leivinpaperin alla.
Huuhtele ja paloittele raparperi. Siirrä palat ja keltuaiset kattilaan. Sekoita joukkoon mehu, kaneli ja sokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lieden teho puoleen ja keitä hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Kaada hillo kulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää paloiteltu voi ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Nosta jääkaappiin.
Vaahdota kerma. Vatkaa tuorejuusto ja raastettu sitruunankuori joukkoon. Nosta jääkaappiin. Perkaa mansikat, viipaloi niistä 2/3 ja lohko loput. Irrota pohjat varovasti lastalla leivinpaperista. Nosta yksi vadille ja levitä sille ⅓ hillokkeesta ja juustovaahdosta. Levitä päälle puolet mansikkaviipaleista. Nosta toinen pohja päälle ja täytä kuten edellä. Nosta kolmas pohja päällimmäiseksi sekä levitä loput hillokkeesta ja vaahdosta. Viimeistele mansikkalohkoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoa heti tai anna makujen tasaantua jääkaapissa.
Vinkki: Piirrä leivinpaperille tussilla kolme suorakaiteen muotoista aluetta (9 x 30 cm), jotka auttavat pohjien pursottamisessa. Käännä piirtopinta peltiä vasten.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
455
1905
26,7 g
13,6 g
43,6 g
40,9 g
2,3 g
7,8 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 tl kanelia,
1 tl sitruunankuorta raastettuna,
0,5 dl sitruunamelissan lehtiä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli