Nosta marinoidut ribsit vuokaan ja peitä foliolla. Kypsennä 150-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia.
Huuhtele kaali, kurkku ja retiisit. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Puolita kurkku pitkittäin. Leikkaa kurkku ja retiisit ohuiksi viipaleiksi. Siirrä kasvikset kulhoon.
Sekoita keskenään sitruunanmehu, soijakastike, seesamiöljy, inkivääri ja sokeri. Sekoita kastike kasvisten joukkoon. Kaalisalaatti maistuu heti tai ribsien kypsymisen ajan maustuneena. Viimeistele hienonnetulla korianterilla juuri ennen tarjoilua.
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Sekoita grillauskastike sitruunanmehusta, fariinisokerista ja soijakastikkeesta. Grillaa ribseihin väriä pintaan ja sivele samalla kastikkeella. Leikkaa ribsit luiden välistä annospaloiksi ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Tarjoa kaalisalaatti ribsien kanssa.
Vinkki: Varhaiskaalin sesongin ulkopuolella salaatti valmistuu myös ohuen ohueksi suikaloidusta valkokaalista. Retiisin vaihtoehtona salaattiin sopii porkkana.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1052
4406
90,8 g
29,5 g
15,8 g
14,8 g
3,0 g
44,0 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl inkivääriä raastettuna,
1 kpl ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli