Leikkaa filee reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja painele kevyesti pihveiksi. Siirrä rasiaan tai kulhoon. Kuori inkivääri ja raasta hienoksi. Lisää inkivääri, soija, etikka, vesi ja öljy pihvien päälle. Kääntele lihoja marinadissa ja anna maustua 15 minuuttia.
Ruskista pihvit öljyssä pannulla kahdessa erässä. Kaada marinadi pannulle ja keitä pihvejä hiljalleen noin 5 minuuttia. Siirrä pihvit liemineen tarjoiluastiaan ja peitä kannella.
Leikkaa keittobanaanien kuoreen pituussuunnassa viiltoja ja irrota kuori. Leikkaa banaanit reilun sentin paksuisiksi paloiksi. Paista palat öljyssä pannulla kullanruskeiksi. Mausta suolalla.
Tarjoa possupihvit ja banaanipalat riisin sekä kaalisalaatin kanssa.
Vinkki: Keittobanaanit tarjotaan aina kypsennettyinä. Vihreä banaani on kiinteä ja sopii keitettäväksi tai paistettavaksi. Keltainen banaani on hieman kypsempi ja parhaimmillaan ruoissa, joissa kaivataan enemmän makeutta ja pehmeyttä. Sen voi myös grillata. Kuoreltaan musta banaani on täysin kypsä ja makea joten se sopii parhaiten jälkiruokiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
411
1720
18,3 g
2,8 g
30,5 g
21,0 g
3,0 g
29,0 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli