Vegaaninen karjalanpaisti
Pese ja kuori punajuuret, porkkanat ja perunat. Leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset kulhoon. Lisää öljy ja mausteet, kääntele ja levitä tasaisesti leivinpaperille pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kääntele paiston puolessa välissä.
Huuhtele ja kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat ja kurkut.
Ota sivuun ½ dl paahdettua punajuurta kastiketta varten. Sekoita rosollin ainekset kulhossa.
Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella ja tarjoa rosollin kanssa.
Vinkki: Korvaa vegaaninen kaurafraiche ranskankermalla. Huomioi, että resepti ei ole silloin enää vegaaninen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
79
332
1,9 g
0,1 g
12,1 g
8,5 g
3,3 g
1,4 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g (1 prk) kaurafraichea,
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Mainos: Haleon Finland Oy / parodontax
Kun ikenet voivat hyvin, voi suukin hyvin