Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin teet upean joulukakun – katso 5 + 1 helppoa ja näyttävää tapaa koristella jouluinen täytekakku

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.12.2022
|
Muokattu: 17.10.2023
Jouluinen täytekakku on ihana päätös jouluaterialle tai näyttävä tarjottava välipäivien kahvihetkeen. Leivo suosikkitäytekakkusi, täytä se jouluisilla mauilla ja koristele upeaksi näillä helpoilla vinkeillä!

Rosmariinikuuset, kanelitankotukit ja tomusokerilumi

Tee helppo jouluinen metsämaisema pystyyn nostetuista rosmariineista, kanelitangoista ja tomusokerilumesta. Rosmariinit ovat hauskoja kakun päällä ihan sellaisenaan, mutta erityisen näyttäviä niistä tulee sokerikuorrutteen avulla. Keitä puolukka-valkosuklaakakun reseptistä löytyvä helppo siirappi, kasta koristeluun varatut rosmariinit siirapissa ja anna niiden kuivua leivinpaperilla 10 minuuttia. Pyöräytä ne sitten sokerissa ja kuivata leivinpaperilla. Asettele kakun päälle kuusiksi ja tupsuttele päälle vielä tomusokeria lumeksi.

Piparkakut

Tämän vuoden trendikkäin joulukakku koristellaan kokonaisella piparkakkutalokylällä! Tee piparitalokoristeet samalla, kun leivot joulupipareita. Koristele piparit makusi mukaan pikeerillä. Kuorruta täytekakku voikreemillä, niin saat piparkakkutalojen seinät kiinnittymään kakun pintaan napakasti. Tässä ohjeessa täytekakku täytetään omenamarmeladilla ja piparinmakuisella rahkalla, mutta voit valita kakuksi minkä tahansa lempikakkusi.

Hauskat pursotukset

Kermavaahdolla tehdyt pursotukset ovat monille se tutuin ja perinteisin tapa koristella kakkuja. Pursotuksilla onkin mahdollista taiteilla kakkujen pintaan ruusukkeita, erilaisia hauskoja pintoja tai vaikkapa pipokakun tupsut ja reunukset. Varaa pursotuksia varten erilaisia tyllia eli pursotuspäitä ja kokeile pursottaa kuvio ensin leivinpaperille ja vasta sen jälkeen kakun pintaan.

Kandeeratut sitrushedelmät

Kandeeratut eli kuivatut ja sokerilla kuorrutetut hedelmät ovat upeita kakun päällä. Voit käyttää niitä myös joulupöydän tai jouluisten coktailien sekä joulukuusen koristeena.

Pese appelsiinit, sitruunat tai verigreipit lämpimällä vedellä. Leikkaa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi ja sokeri laakeassa kasarissa ja keitä pari minuuttia, kunnes sokeri on sulanut. Lisää viipaleet liemeen. Keitä hiljalleen varovasti sekoitellen 40 minuuttia. Nosta viipaleet leivinpaperille uunipellille ja kuivata 50-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla 2 tuntia. Anna viipaleiden kuivua vielä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta ja kääntele välillä kuivumisen aikana.

Valitse koristeet kakun makumaailman mukaan. Kokeile esimerkiksi kandeerattuja appelsiininpaloja appelsiinilla maustetun mutakakun tai appelsiinitäytekakun päällä.

Sulatetut suklaalastut

Hauska koivun kaarnaa jäljittelevä pölkkypinta syntyy sulatetusta tummasta suklaasta ja valkosuklaasta. Sulata valkosuklaa ensin mikrossa, levitä lastalla tai veitsellä leivinpaperille ja anna kovettua huoneenlämmössä muutama tunti. Sulata sitten tummaa suklaata ja maalaa sillä valkosuklaalastujen pintaan rennosti raitoja siveltimellä tai pullasudilla. Murra suklaasta käsin paloja ja asettele ne kakun pintaan limittäin. Kakun tulee olla kuorrutettu etukäteen esimerkiksi kermavaahdolla, jotta palaset jäävät kakun pintaan kiinni.

Sokerimassa

Lumenvalkoinen prinsessakakku on näppärä valmistaa kaupan leivontaosastolta löytyvällä valmiilla sokerimassalla. Sokerimassan käsittely on helppoa: kauli massa tomusokeroidulla alustalla levyksi ja nosta kaulimen avulla kakulle. Tasoita pinta silittämällä massa kakun pintaan ja siisti reuna veitsellä. Tee ylijääneestä sokerimassasta piparimuotilla haluamiasi koristeita kakun päälle.

Katso kaikki joulukakkureseptit ja -ideat