Piparkakkutalokakku

Arvostele resepti
12 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Koristele joulukakku pienillä piparkakkutaloilla. Kun leivot joulupipareita, tee samalla piparikoristeet täytekakkuun. Täytä piparkakkutalotäytekakku omenamarmeladilla ja piparkakkukermalla, ja kuorruta helpolla voikreemillä, johon piparkakkutalojen seinät kiinnittyvät napakasti.

Ainekset

MääräAinesosa

Kakkupohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

2 dl(1 prk) kuohukermaa
200 g(1 rs) maustettua rahkaa (esim. piparkakun makuista)
2 rkltomusokeria
1 1/2 dlomenamarmeladia

Vaniljakreemi

150 gvoita tai margariinia
2 1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
3 rklkuohukermaa

Lisäksi

250 g(½ pkt) piparkakkutaikinaa
tomusokerikuorrutetta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Tee ensin piparkakkutalokoristeet. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä veitsellä erimuotoisia, noin 8–10 cm korkeita taloja. Paista pipareita 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin. Pursota pipareihin tomusokerikuorrutteella ääriviivat, ovet ja ikkunat. Anna kuorrutteen kovettua huoneenlämmössä.

    MääräAinesosa
    250 g(½ pkt) piparkakkutaikinaa
    tomusokerikuorrutetta
  2. 2

    Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna.

  3. 3

    Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina nuolijalla nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla. Anna kakkupohjan jäähtyä.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  4. 4

    Vaahdota täytteeseen tuleva kerma. Sekoita rahka ja tomusokeri kermavaahtoon. Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa se kolmeksi kerrokseksi. Laita pohjalevy tarjoilualustalle. Levitä puolet omenamarmeladista ja rahkatäytteestä kakkulevylle. Aseta toinen levy täytteen päälle ja levitä loppu marmeladi ja rahkatäyte kakkulevylle. Aseta kansilevy paikoilleen. Peitä kakku kelmulla ja aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutamia tunteja.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    200 g(1 rs) maustettua rahkaa (esim. piparkakun makuista)
    2 rkltomusokeria
    1 1/2 dlomenamarmeladia
  5. 5

    Valmista kreemi. Vaahdota sähkövatkaimella kulhossa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma eri kulhossa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Notkista kreemi kermalla. Vatkaa tasaiseksi. Poista tuorekelmu kakun ympäriltä. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Levitä vanilja-kreemiä kakun päälle ja reunoille. Jätä hieman kreemiä piparikoristeiden kiinnittämiseen.

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai margariinia
    2 1/2 dltomusokeria
    1 tlvaniljasokeria
    3 rklkuohukermaa
  6. 6

    Levitä pieni nokare kreemiä piparkakkutalojen taakse ja aseta piparit kakun reunoille koristeeksi. Siivilöi halutessasi tomusokeria kakun päälle.

Vinkki! Täältä löydät ohjeen pikeeriin, jota käytetään piparkakkujen koristelussa:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl vaniljasokeria, tomusokerikuorrutetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
25.11.2022
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä