Prinsessan luumukakku - Yhteishyvä

Prinsessan luumukakku

Prinsessan luumukakku
Annokset
13
Luumumarmeladista ja vaniljarahkasta valmistuu herkullinen täyte, joka viimeistelee talvisen prinsessakakun. Helppojen kuvaohjeiden avulla onnistut varmasti!
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Piparkakkumaustetta

TÄYTE

5 kpl
Liivatelehteä
4 dl
Kuohukermaa
2 kpl
(à 200 g) vaniljarahkaa
1/2 dl
Tomusokeria
3 rkl
Sitruunamehua
1 kpl
(300 g) luumumarmeladia

KOSTUTUS

1 1/2 dl
Maitoa
2 tl
Vaniljasokeria

PINNALLE

1 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) sokerimassaa
Tomusokeria

Näin teet

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.
1

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokeri ja kermavaahto. Liuota liivatteet kiehuvaan mehuun ja valuta seos tasaisena nauhana kermaseokseen sekoittaen.
2

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokeri ja kermavaahto. Liuota liivatteet kiehuvaan mehuun ja valuta seos tasaisena nauhana kermaseokseen sekoittaen.

Leikkaa torttulevystä yksi kulhon pohjan kokoinen pieni ympyrä. Leikkaa vielä 2 hieman isompaa ympyrää. Neljäs kakkukerros kootaan reunapaloista.
3

Leikkaa torttulevystä yksi kulhon pohjan kokoinen pieni ympyrä. Leikkaa vielä 2 hieman isompaa ympyrää. Neljäs kakkukerros kootaan reunapaloista.

Vuoraa noin 2 1/2 litran vetoinen kulho kelmulla. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle marmeladia ja täytettä.
4

Vuoraa noin 2 1/2 litran vetoinen kulho kelmulla. Nosta pienin kakkulevy kulhon pohjalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle marmeladia ja täytettä.

Toista vielä kaksi kertaa ja asettele päällimmäiseksi reunapaloista koottu pohja. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.
5

Toista vielä kaksi kertaa ja asettele päällimmäiseksi reunapaloista koottu pohja. Kostuta. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota loppu kerma ja kuorruta kakun pinta ohuelti kermavaahdolla.
6

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota loppu kerma ja kuorruta kakun pinta ohuelti kermavaahdolla.

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle.
7

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ja nosta se kaulimen avulla kakun päälle.

Painele lopusta sokerimassasta piparimuotilla haluamasi muotoisia kuvioita.
8

Painele lopusta sokerimassasta piparimuotilla haluamasi muotoisia kuvioita.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen, Reeta Viljakainen
Julkaistu: 19.11.2010
Muokattu: 17.12.2018
Jaa Somessa