Prinsessan luumukakku

arvosana4/5

(5)arviota
8 Palaa

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Lumoa läheisesi lumenvalkoisella prinsessakakulla, jonka täytteenä on kuohkeaa vaniljarahkaa ja luumumarmeladia. Mehevän kakkupohjan makusalaisuus on ripaus piparkakkumaustetta.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlpiparkakkumaustetta

Täyte

5 kplliivatelehteä
4 dlkuohukermaa
400 g(2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa
1/2 dltomusokeria
3 rklsitruunamehua
290 g(1 prk) luumumarmeladia

Kostutus

1 1/2 dlmaitoa
2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

1 rklsokeria (leivinpaperille)
1 dlkuohukermaa
250 g(1 pkt) sokerimassaa
tomusokeria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1/2 tlpiparkakkumaustetta
    1 rklsokeria (leivinpaperille)
  2. 2

    Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, sokeri ja kermavaahto. Kuumenna mehu kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen ja valuta seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahka-kermaseokseen.

    MääräAinesosa
    5 kplliivatelehteä
    4 dlkuohukermaa
    1/2 dltomusokeria
    400 g(2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa
    3 rklsitruunamehua
  3. 3

    Leikkaa torttulevystä kulhon pohjan kokoinen pieni ympyrä. Leikkaa kaksi hieman isompaa ympyrää. Neljäs kakkukerros kootaan reunapaloista.

  4. 4

    Vuoraa kulho (vetoisuus noin 2 ½ l) kelmulla. Laita pienin kakkulevy kulhon pohjalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä marmeladia ja täytettä päälle. Lado seuraavat kerrokset samoin ja kokoa päällimmäinen kerros kakkulevyn reunapaloista. Kostuta. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

    MääräAinesosa
    290 g(1 prk) luumumarmeladia
    2 tlvaniljasokeria
    1 1/2 dlmaitoa
  5. 5

    Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota 1 dl kermaa ja levitä kermavaahto kakun pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 dlkuohukermaa
  6. 6

    Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla levyksi ja nosta kaulimen avulla kakulle. Siisti reuna veisellä ja tee lopusta sokerimassasta muotilla koristeita kakun päälle.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) sokerimassaa
    tomusokeria

Vinkki: Sokerimassa vettyy helposti kermavaahdon päällä, joten kuorruta kakku sokerimassalla vasta vähän ennen tarjoilua. Kestävämmän sokermassakuorrutuksen saat levittämällä kermavaahdon tilalla kakun pintaan voikreemiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl piparkakkumaustetta, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä