Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Prinsessan luumukakku

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Lumoa läheisesi lumenvalkoisella prinsessakakulla, jonka täytteenä on kuohkeaa vaniljarahkaa ja luumumarmeladia. Mehevän kakkupohjan makusalaisuus on ripaus piparkakkumaustetta.

Ainekset

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
piparkakkumaustetta

Täyte

5 kpl
liivatelehteä
4 dl
kuohukermaa
400 g
(2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa
1/2 dl
tomusokeria
3 rkl
sitruunamehua
290 g
(1 prk) luumumarmeladia

Kostutus

1 1/2 dl
maitoa
2 tl
vaniljasokeria

Lisäksi

1 rkl
sokeria leivinpaperille
1 dl
kuohukermaa
250 g
(1 pkt) sokerimassaa
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita kevyesti nostellen. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
piparkakkumaustetta
1 rkl
sokeria leivinpaperille
2

Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, sokeri ja kermavaahto. Kuumenna mehu kiehuvaksi, liuota liivatteet siihen ja valuta seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen rahka-kermaan.

5 kpl
liivatelehteä
4 dl
kuohukermaa
1/2 dl
tomusokeria
400 g
(2 prk, à 200 g) vaniljarahkaa
3 rkl
sitruunamehua
3

Leikkaa torttulevystä kulhon pohjan kokoinen pieni ympyrä. Leikkaa kaksi hieman isompaa ympyrää. Neljäs kakkukerros kootaan reunapaloista.

4

Vuoraa kulho (vetoisuus noin 2 ½ l) kelmulla. Laita pienin kakkulevy kulhon pohjalle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä marmeladia ja rahka-kermaa päälle. Lado seuraavat kerrokset samoin ja kokoa päällimmäinen kerros kakkulevyn reunapaloista. Kostuta. Peitä vuoka kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

290 g
(1 prk) luumumarmeladia
2 tl
vaniljasokeria
1 1/2 dl
maitoa
5

Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vaahdota 1 dl kermaa ja levitä kermavaahto kakun pinnalle.

1 dl
kuohukermaa
6

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla levyksi ja nosta kaulimen avulla kakulle. Siisti reuna veisellä ja tee lopusta sokerimassasta muotilla koristeita kakun päälle.

250 g
(1 pkt) sokerimassaa
tomusokeria
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.11.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.