Pölkkykakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pölkkykakku

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Näyttävässä pölkkykakussa on piparkakunmakuinen pohja ja välissä puolukkaa ja raikasta rahkavaahtoa. Hauska pintakuvio syntyy suklaasta.

Ainekset

pohja

1 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
50 g
Voita
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Piparkakkumaustetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Vaniljasokeria

täyte

100 g
Voita huoneenlämpöisenä
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 kpl
(à 200 g) vaniljarahkaa
2 kpl
(à 250 g) mascarponejuustoa
2 dl
Puolukkahilloa

kostutus

1/2 dl
Maitoa
1/4 tl
(1/4 tl) vaniljasokeria

koristelu

200 g
Valkosuklaata
20 g
Tummaa suklaata
Piparkakkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota pohjan ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leivontaa. Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele korkea vuoka (18–20 cm). Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella, lisää 1 rkl sokeria kerrallaan koko ajan vatkaten (yht. 1 ½ dl). Kun vaahto on jäykkää, jätä se odottamaan.

Sulata voi. Yhdistä loppu sokeri ja kuivat aineet. Sekoita keltuaisiin maito, voisula ja jauhoseos. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Kaada vuokaan ja paista noin 60–70 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Jäähdytä 15 minuuttia vuoassa ja kumoa ritilälle.

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita rahka ja mascarpone joukkoon. Tee kostutusliemi. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta pohjalevy ja levitä sille 1/3 hillosta ja ¼ täytteestä. Täytä kerrokset ja levitä loppu täyte kakun pinnalle. Peitä kakku kuvulla ja siirrä kylmään yön yli.

Rouhi valkosuklaa ja sulata mikrossa 20 sekunnin sykäyksissä. Levitä leivinpaperille 2–3 mm:n kerrokseksi. Anna kovettua huoneenlämmössä 2 tuntia.

Sulata tumma suklaa. Maalaa siveltimellä valkosuklaalle koivukuviot, anna kovettua noin tunti. Leikkaa suklaa veitsellä paloiksi tai murra varovasti käsin. Palat saavat lohkeilla luonnollisen näköisiksi. Nosta palat limittäin kakun reunalle. Koristele pipareilla.

Vinkki: Kostuta alimpia kakkukerroksia vähemmän, koska kosteus valuu alaspäin.

2

Sulata voi. Yhdistä loppu sokeri ja kuivat aineet. Sekoita keltuaisiin maito, voisula ja jauhoseos. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Kaada vuokaan ja paista noin 60–70 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Jäähdytä 15 minuuttia vuoassa ja kumoa ritilälle.

50 g
Voita
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Piparkakkumaustetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitoa
3

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita rahka ja mascarpone joukkoon. Tee kostutusliemi. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta pohjalevy ja levitä sille 1/3 hillosta ja ¼ täytteestä. Täytä kerrokset ja levitä loppu täyte kakun pinnalle. Peitä kakku kuvulla ja siirrä kylmään yön yli.

100 g
Voita huoneenlämpöisenä
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 kpl
(à 200 g) vaniljarahkaa
2 kpl
(à 250 g) mascarponejuustoa
1/2 dl
Maitoa
1/4 tl
(1/4 tl) vaniljasokeria
2 dl
Puolukkahilloa
4

Rouhi valkosuklaa ja sulata mikrossa 20 sekunnin sykäyksissä. Levitä leivinpaperille 2–3 mm:n kerrokseksi. Anna kovettua huoneenlämmössä 2 tuntia.

200 g
Valkosuklaata
5

Sulata tumma suklaa. Maalaa siveltimellä valkosuklaalle koivukuviot, anna kovettua noin tunti. Leikkaa suklaa veitsellä paloiksi tai murra varovasti käsin. Palat saavat lohkeilla luonnollisen näköisiksi. Nosta palat limittäin kakun reunalle. Koristele pipareilla.

20 g
Tummaa suklaata
Piparkakkuja
6

Vinkki: Kostuta alimpia kakkukerroksia vähemmän, koska kosteus valuu alaspäin.

Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2250

538

23,1 g

13,8 g

74,0 g

58,9 g

1,2 g

7,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Piparkakkumaustetta,

1,5 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Vaniljasokeria,

2 pakettia (à 200 g) vaniljarahkaa,

0,25 tl (1/4 tl) vaniljasokeria,

Piparkakkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli