Pölkkykakku - Yhteishyvä

Pölkkykakku

???
Paloja
10
Näyttävässä pölkkykakussa on piparkakunmakuinen pohja ja välissä puolukkaa ja raikasta rahkavaahtoa. Hauska pintakuvio syntyy suklaasta.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

1 dl
Maitoa
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
50 g
Voita
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Piparkakkumaustetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Vaniljasokeria

TÄYTE

100 g
Voita huoneenlämpöisenä
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 kpl
(à 200 g) vaniljarahkaa
2 kpl
(à 250 g) mascarponejuustoa
2 dl
Puolukkahilloa

KOSTUTUS

1/2 dl
Maitoa
1/4 tl
(1/4 tl) vaniljasokeria

KORISTELU

200 g
Valkosuklaata
20 g
Tummaa suklaata
Piparkakkuja

Näin teet

1

Ota pohjan ainekset huoneenlämpöön tuntia ennen leivontaa. Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele korkea vuoka (18–20 cm). Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella, lisää 1 rkl sokeria kerrallaan koko ajan vatkaten (yht. 1 ½ dl). Kun vaahto on jäykkää, jätä se odottamaan.

Sulata voi. Yhdistä loppu sokeri ja kuivat aineet. Sekoita keltuaisiin maito, voisula ja jauhoseos. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Kaada vuokaan ja paista noin 60–70 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Jäähdytä 15 minuuttia vuoassa ja kumoa ritilälle.

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita rahka ja mascarpone joukkoon. Tee kostutusliemi. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta pohjalevy ja levitä sille 1/3 hillosta ja ¼ täytteestä. Täytä kerrokset ja levitä loppu täyte kakun pinnalle. Peitä kakku kuvulla ja siirrä kylmään yön yli.

Rouhi valkosuklaa ja sulata mikrossa 20 sekunnin sykäyksissä. Levitä leivinpaperille 2–3 mm:n kerrokseksi. Anna kovettua huoneenlämmössä 2 tuntia.

Sulata tumma suklaa. Maalaa siveltimellä valkosuklaalle koivukuviot, anna kovettua noin tunti. Leikkaa suklaa veitsellä paloiksi tai murra varovasti käsin. Palat saavat lohkeilla luonnollisen näköisiksi. Nosta palat limittäin kakun reunalle. Koristele pipareilla.

Vinkki: Kostuta alimpia kakkukerroksia vähemmän, koska kosteus valuu alaspäin.

2

Sulata voi. Yhdistä loppu sokeri ja kuivat aineet. Sekoita keltuaisiin maito, voisula ja jauhoseos. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Kaada vuokaan ja paista noin 60–70 minuuttia. Testaa kypsyys tikulla. Jäähdytä 15 minuuttia vuoassa ja kumoa ritilälle.

50 g
Voita
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Piparkakkumaustetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitoa
3

Vaahdota voi ja sokeri, sekoita rahka ja mascarpone joukkoon. Tee kostutusliemi. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kostuta pohjalevy ja levitä sille 1/3 hillosta ja ¼ täytteestä. Täytä kerrokset ja levitä loppu täyte kakun pinnalle. Peitä kakku kuvulla ja siirrä kylmään yön yli.

100 g
Voita huoneenlämpöisenä
1 1/2 dl
Tomusokeria
2 kpl
(à 200 g) vaniljarahkaa
2 kpl
(à 250 g) mascarponejuustoa
1/2 dl
Maitoa
1/4 tl
(1/4 tl) vaniljasokeria
2 dl
Puolukkahilloa
4

Rouhi valkosuklaa ja sulata mikrossa 20 sekunnin sykäyksissä. Levitä leivinpaperille 2–3 mm:n kerrokseksi. Anna kovettua huoneenlämmössä 2 tuntia.

200 g
Valkosuklaata
5

Sulata tumma suklaa. Maalaa siveltimellä valkosuklaalle koivukuviot, anna kovettua noin tunti. Leikkaa suklaa veitsellä paloiksi tai murra varovasti käsin. Palat saavat lohkeilla luonnollisen näköisiksi. Nosta palat limittäin kakun reunalle. Koristele pipareilla.

20 g
Tummaa suklaata
Piparkakkuja
6

Vinkki: Kostuta alimpia kakkukerroksia vähemmän, koska kosteus valuu alaspäin.

Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.11.2017
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja74 g740 g
Proteiinia7 g73 g
Rasvaa23 g231 g
Kuituja1 g12 g
Energiaa kj2250 22500
Energiaa kcal538 5376

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Piparkakkumaustetta

  • 1,5 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Vaniljasokeria

  • 2 pakettia (à 200 g) vaniljarahkaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) vaniljasokeria

  • Piparkakkuja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja74 g740 g
Proteiinia7 g73 g
Rasvaa23 g231 g
Kuituja1 g12 g
Energiaa kj2250 22500
Energiaa kcal538 5376

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Piparkakkumaustetta

  • 1,5 tl Leivinjauhetta

  • 0,5 tl Vaniljasokeria

  • 2 pakettia (à 200 g) vaniljarahkaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) vaniljasokeria

  • Piparkakkuja

Resepti
Taina Tellman

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.