Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttu sille. Irrota leivinpaperi ja anna tortun jäähtyä. Levitä marmeladi tortulle ja kääri rullaksi.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota täytteen kerma. Sekoita rahka, marmeladi ja sokeri vaahtoon. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Valuta seos sekoittaen täytteeseen. Rouhi suklaa ja sekoita täytteeseen.
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) kelmulla. Leikkaa torttu reilun sentin viipaleiksi. Säästä 1 viipale tupsua varten. Vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Pyöritä säästetty viipale palloksi ja laita peitettynä jääkaappiin.
Vaahdota kuorrutuksen kerma ja mausta sokerilla. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pintaan. Lisää torttupallo tupsuksi. Purso kermavaahto kuvioiksi kakun ja tupsun päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
469
1965
23,1 g
14,7 g
54,7 g
49,3 g
1,4 g
8,7 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli