Pipokakku luumurahkatäytteellä
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Talvinen pipokakku on kahvipöydän veikeä katseenvangitsija. Pipo kätkee sisäänsä charlotan vaniljaisella luumurahkatäytteellä ja rouskuvalla piparisuklaamurulla.
| Kääretorttu | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 300 g | (1 prk) luumumarmeladia |
| Kakun täyte | |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 400 g | (2 prk) vaniljarahkaa |
| 300 g | (1 prk) luumumarmeladia |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 200 g | (1 levy) piparkakkumaitosuklaata (fazer) |
| Kuorrutus | |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | sokeria |
- 1.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttu sille. Irrota leivinpaperi ja anna tortun jäähtyä. Levitä marmeladi tortulle ja kääri rullaksi.
- 2.
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota täytteen kerma. Sekoita rahka, marmeladi ja sokeri vaahtoon. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Valuta seos sekoittaen täytteeseen. Rouhi suklaa ja sekoita täytteeseen.
- 3.
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) kelmulla. Leikkaa torttu reilun sentin viipaleiksi. Säästä 1 viipale tupsua varten. Vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Pyöritä säästetty viipale palloksi ja laita peitettynä jääkaappiin.
- 4.
Vaahdota kuorrutuksen kerma ja mausta sokerilla. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pintaan. Lisää torttupallo tupsuksi. Purso kermavaahto kuvioiksi kakun ja tupsun päälle.
Pipokakku luumurahkatäytteellä
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Talvinen pipokakku on kahvipöydän veikeä katseenvangitsija. Pipo kätkee sisäänsä charlotan vaniljaisella luumurahkatäytteellä ja rouskuvalla piparisuklaamurulla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kääretorttu | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 300 g | (1 prk) luumumarmeladia |
Kakun täyte | |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 400 g | (2 prk) vaniljarahkaa |
| 300 g | (1 prk) luumumarmeladia |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 200 g | (1 levy) piparkakkumaitosuklaata (fazer) |
Kuorrutus | |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 1/2 dl | tomusokeria |
Lisäksi | |
| 1 rkl | sokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttu sille. Irrota leivinpaperi ja anna tortun jäähtyä. Levitä marmeladi tortulle ja kääri rullaksi.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta 1 rkl sokeria 300 g (1 prk) luumumarmeladia - 2
Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota täytteen kerma. Sekoita rahka, marmeladi ja sokeri vaahtoon. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Valuta seos sekoittaen täytteeseen. Rouhi suklaa ja sekoita täytteeseen.
Määrä Ainesosa 5 kpl liivatelehteä 2 dl (1 prk) vispikermaa 400 g (2 prk) vaniljarahkaa 300 g (1 prk) luumumarmeladia 1/2 dl tomusokeria 2 rkl sitruunanmehua 200 g (1 levy) piparkakkumaitosuklaata (fazer) - 3
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) kelmulla. Leikkaa torttu reilun sentin viipaleiksi. Säästä 1 viipale tupsua varten. Vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Pyöritä säästetty viipale palloksi ja laita peitettynä jääkaappiin.
- 4
Vaahdota kuorrutuksen kerma ja mausta sokerilla. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pintaan. Lisää torttupallo tupsuksi. Purso kermavaahto kuvioiksi kakun ja tupsun päälle.
Määrä Ainesosa 4 dl (2 prk) vispikermaa 1/2 dl tomusokeria
Ravintosisältö
469
Energiaa kcal
1965
Energiaa kj
23,1 g
Rasvaa
14,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,7 g
Hiilihydraatteja
49,3 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
8,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
469
Energiaa kcal
1965
Energiaa kj
23,1 g
Rasvaa
14,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,7 g
Hiilihydraatteja
49,3 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
8,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























