Pipokakku luumurahkatäytteellä

arvosana4/5

(6)arviota
14 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Talvinen pipokakku on kahvipöydän veikeä katseenvangitsija. Pipo kätkee sisäänsä charlotan vaniljaisella luumurahkatäytteellä ja rouskuvalla piparisuklaamurulla.

Ainekset

MääräAinesosa

Kääretorttu

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
300 g(1 prk) luumumarmeladia

Kakun täyte

5 kplliivatelehteä
2 dl(1 prk) vispikermaa
400 g(2 prk) vaniljarahkaa
300 g(1 prk) luumumarmeladia
1/2 dltomusokeria
2 rklsitruunanmehua
200 g(1 levy) piparkakkumaitosuklaata (fazer)

Kuorrutus

4 dl(2 prk) vispikermaa
1/2 dltomusokeria

Lisäksi

1 rklsokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttu sille. Irrota leivinpaperi ja anna tortun jäähtyä. Levitä marmeladi tortulle ja kääri rullaksi.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 rklsokeria
    300 g(1 prk) luumumarmeladia
  2. 2

    Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota täytteen kerma. Sekoita rahka, marmeladi ja sokeri vaahtoon. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Valuta seos sekoittaen täytteeseen. Rouhi suklaa ja sekoita täytteeseen.

    MääräAinesosa
    5 kplliivatelehteä
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    400 g(2 prk) vaniljarahkaa
    300 g(1 prk) luumumarmeladia
    1/2 dltomusokeria
    2 rklsitruunanmehua
    200 g(1 levy) piparkakkumaitosuklaata (fazer)
  3. 3

    Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) kelmulla. Leikkaa torttu reilun sentin viipaleiksi. Säästä 1 viipale tupsua varten. Vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Pyöritä säästetty viipale palloksi ja laita peitettynä jääkaappiin.

  4. 4

    Vaahdota kuorrutuksen kerma ja mausta sokerilla. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pintaan. Lisää torttupallo tupsuksi. Purso kermavaahto kuvioiksi kakun ja tupsun päälle.

    MääräAinesosa
    4 dl(2 prk) vispikermaa
    1/2 dltomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
21.10.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä