Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Pipokakku luumurahkatäytteellä

Pipokakku luumurahkatäytteellä

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
14 Palaa
Fork and knife
14 Palaa
Talvinen pipokakku on kahvipöydän veikeä katseenvangitsija. Pipo kätkee sisäänsä jouluisen charlotan vaniljaisella luumurahkatäytteellä ja rouskuvalla piparisuklaamurulla.

Ainekset

kääretorttu

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
300 g
(1 prk) luumumarmeladia

kakun täyte

5 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) vispikermaa
400 g
(2 prk) vaniljarahkaa
300 g
(1 prk) luumumarmeladia
1/2 dl
tomusokeria
2 rkl
sitruunanmehua
200 g
(1 levy) piparkakkumaitosuklaata (Fazer)

kuorrutus

4 dl
(2 prk) vispikermaa
1/2 dl
tomusokeria

lisäksi

1 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos vaahtoon ja kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia. Ripottele sokeria puhtaalle leivinpaperille ja kumoa torttu sille. Irrota leivinpaperi ja anna tortun jäähtyä. Levitä marmeladi tortulle ja kääri rullaksi.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
sokeria
300 g
(1 prk) luumumarmeladia
2

Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota täytteen kerma. Sekoita rahka, marmeladi ja sokeri vaahtoon. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne mehuun. Valuta seos sekoittaen täytteeseen. Rouhi suklaa ja sekoita täytteeseen.

5 kpl
liivatelehteä
2 dl
(1 prk) vispikermaa
400 g
(2 prk) vaniljarahkaa
300 g
(1 prk) luumumarmeladia
1/2 dl
tomusokeria
2 rkl
sitruunanmehua
200 g
(1 levy) piparkakkumaitosuklaata (Fazer)
3

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (2 l) kelmulla. Leikkaa torttu reilun sentin viipaleiksi. Säästä 1 viipale tupsua varten. Vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte keskelle ja tasoita. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Pyöritä säästetty viipale palloksi ja laita peitettynä jääkaappiin.

4

Vaahdota kuorrutuksen kerma ja mausta sokerilla. Kumoa kakku vadille ja poista kelmu. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun pintaan. Lisää torttupallo tupsuksi. Purso kermavaahto kuvioiksi kakun ja tupsun päälle.

4 dl
(2 prk) vispikermaa
1/2 dl
tomusokeria
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
Muokattu: 29.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

469

1965

23,1 g

14,7 g

54,7 g

49,3 g

1,4 g

8,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli