Puolukka-valkosuklaakakku

arvosana4/5

(42)arviota
12 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Jouluisessa kakussa yhdistyvät mehevä piparkakkumausteinen pohja, täyteläinen valkosuklaamousse ja hapokas puolukka. Koristeina ihastuttavat sokerihuurretut rosmariinin oksat.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

75 gvoita tai leivontamargariinia
4 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1 rklpiparkakkumaustetta
1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

400 g(2 rs) vaniljatuorejuustoa
200 g(2 pkt) valkosuklaata
4 dl(2 prk) vispikermaa
2 dl(100 g) pakastepuolukoita
1 1/2 dlpuolukkahilloa

Rosmariinisiirappi

1 kpliso rosmariininoksa
1 dlvettä
1 dlsokeria

Koristeluun

rosmariininoksia, sokeria, kanelitanko ja puolukoita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 18 cm) pohjalle ja peitä myös reunat leivinpaperilla. Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita seos vuorotellen rasvan kanssa vaahdon joukkoon. Kaada vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä.

    MääräAinesosa
    75 gvoita tai leivontamargariinia
    4 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    1 rklpiparkakkumaustetta
    1/2 tlleivinjauhetta
  2. 2

    Tee siirappi. Pilko rosmariini 3–4 osaan. Keitä siirapin aineksia miedolla lämmöllä sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes seos hieman sakeutuu. Poista rosmariinit.

    MääräAinesosa
    1 kpliso rosmariininoksa
    1 dlvettä
    1 dlsokeria
  3. 3

    Kasta koristeluun varatut rosmariinit siirapissa ja anna kuivua leivinpaperilla 10 minuuttia. Pyöräytä ne sitten sokerissa ja kuivata leivinpaperilla.

  4. 4

    Anna juuston lämmetä huoneenlämpöiseksi. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita se juustoon. Vaahdota kerma ja sekoita se täytteeseen. Sekoita jäiset puolukat hilloon.

    MääräAinesosa
    400 g(2 rs) vaniljatuorejuustoa
    200 g(2 pkt) valkosuklaata
    4 dl(2 prk) vispikermaa
    2 dl(100 g) pakastepuolukoita
  5. 5

    Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Käännä päällimmäinen kerros vadille leikkuupinta ylöspäin. Kostuta siirapilla. Levitä puolet hillosta kakulle, jätä noin 2 cm reunasta ilman täytettä. Levitä 1/3 juustotäytteestä kakulle. Aseta keskikerros paikalleen, kostuta, levitä loppu hillo ja puolet juustotäytteestä kakulle. Kumoa alin kerros päällimmäiseksi ja kostuta se. Laita kakku ja loppu täyte kylmään vähintään tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpuolukkahilloa
  6. 6

    Kuorruta kakku lopulla täytteellä. Koristele rosmariinilla, puolukoilla ja kanelitangolla. Leikkaa terävällä veitsellä.

    MääräAinesosa
    rosmariininoksia, sokeria, kanelitanko ja puolukoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl piparkakkumaustetta, 1 kpl iso rosmariininoksa, rosmariininoksia, sokeria, kanelitanko ja puolukoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä