Koronan rajoittamassa arjessa ruokakauppa on ollut paikka hakea turvaa ja tuttuutta, mutta myös tapa saada vaihtelua arkeen. Miten ruokakassiemme sisältö muuttui vuoden aikana ja miten olemme kaupassa asioineet?
Täältä pääset lukemaan joulukuun Yhteishyvän jutun dramaattisesta ruokavuodesta. Siirryitkö sinäkin tekemään verkkoon ostoksia, kuten Hamaran perhe? Tai innostuitko leivonnasta samoin kuin Hurmalaiset? Tai ehkä siirryit etätöihin ja kotilounaisiin?
Poikkeusvuosi on vaikeuttanut entisestään monien taloudellista tilannetta. Kerromme, kuinka Hyvä Joulumieli -keräys on tänä vuonna entistäkin tärkeämpi.
Ruokateesini-juttusarjassa vuorossa ravitsemustieteilijä Henna Vepsäläinen: "Yksittäisten ruoka-aineiden ihannointi tai haukkuminen on turhaa."
Hauhalan Hanhifarmi on valtakunnan ainoa hanhenkasvattaja. Tilan omistajat uskovat, että tuottajien kannattaisi entistä avoimemmin näyttää, miten Suomessa asiat tehdään. Se lisäisi suomalaisen ruoan arvostusta. "Ihmiset eivät varmaan ymmärrä, kuinka paljon eroa oikeasti on kotimaisilla ja ulkomaisilla tuotteilla", sanoo Virpi Rantalainen. Lue Yhteishyvän Tuotteen takana -juttu hanhitilata.
Kurkistamme lehdessä myös 100 vuoden taakse: millaisia reseptejä Yhteishyvä tarjosi 1920? Sekä pohdimme, mitä koulun ruokalistalta mahtaa löytyä vuonna 2050.
Sesonki-lehti tarjoaa ruokavinkit niin pikkujouluiltoihin kuin pyhäpäiviin. Täältä löydät reseptit.
Rentouttavaa joulun aikaa koko Yhteishyvän toimituksen puolesta!
Yhteishyvä-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa, joka toinen kuukausi. Suuren painosmääränsä vuoksi lehti jaetaan useana eri päivänä.