Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Matti Hilska huomasi keväällä ruokalaskunsa pienentyneen, sillä moni heräteostos jäi pois.

Alkoholittomat oluet ja hedelmien syönti jäivät Matti Hilskalle tavaksi

Teksti:
Kaisa Hako
Kuvat:
Jani Mahkonen
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 16.3.2021
Lahtelainen Matti Hilska harvensi koronavuonna kaupassakäyntiä ja innostui tyhjentämään pakastintaan.

Näin Matti Hilska kertoo poikkeuksellisesta vuodesta:

”Maaliskuussa kauppakäyntini vähenivät 2–3 kerrasta yhteen kertaan viikossa. Usein ostospäivä osui alkuviikkoon ja aamupäivään.

Olen ollut vuosia hirviporukassa, joten punaista lihaa oli pakastimessa runsaasti. Keväällä sitä tuli syötyä liikaakin, kun kauppakäynnit harvenivat. Riistan maku alkoi nopeasti kyllästyttää, joten piti mennä maustehyllylle tekemään kokeiluja. Cajun-hirvi ei noussut top 5 -listalle.

"Kotivaraksi hankin kotimaisia kalasäilykkeitä, kuten särkeä."

Kauppalistallani oli aina kalaa ja tuoretta kaura- ja siemenleipää. Kotivaraksi hankin kotimaisia kalasäilykkeitä, kuten särkeä.

Kauppapäivä oli käytännössä myös ”heinäpäivä”, jolloin ruokaympyrän heinäosasto oli lautasella paremmin edustettuna. Tuore salaatti ei säily viikkoa, joten laajensin hedelmien syöntiä.

Kun kaikki tapahtumat jäivät pois ja vapaa-aika lisääntyi, saunoin jopa viisi kertaa viikossa. Olen kylmän oluen lämmin ystävä, mutta joka päivä ei voi juoda neljää saunaolutta. Siksi aloin valita saunajuomaksi alkoholittomia oluita.

Tykästyin etenkin alkoholittomiin IPA-oluisiin. Ne jäivät tavaksi myös uuden normaalin aikana, ja myös hedelmien syönti jäi päälle.”

Millaisia ruokaostoksia sinä olet tehnyt vuoden aikana?

Tarkista S-mobiilin Omat ostot -palvelusta.

Näet myös ostostesi kotimaisuusasteen, terveellisyyden ja hiilijalanjäljen.

Näin arkemme muuttui poikkeusvuonna