Halkaise myskikurpitsat pitkittäin. Kaavi lusikalla siemenet pois ja siirrä ne sivuun odottamaan. Laita kurpitsanpuolikkaat leivinpaperille uunipellille leikkauspinnat alaspäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes hedelmäliha on haarukalla kokeiltaessa pehmeää.
Huuhtele kurpitsan siemenet ja hankaa niitä keittiöpyyhkeeseen, kunnes siemenrihmat irtoavat. Pese ja kuivaa siemenet. Laita siemenet uunivuokaan ja lisää öljy ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä ja timjaminoksia kattilassa öljyssä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää ohra ja kuullota vielä noin minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen keskilämmöllä, välillä sekoittaen, noin 30 minuuttia tai kunnes ohra on kypsää. Lisää tarvittaessa vettä.
Kun myskikurpitsat ovat kypsiä, poista kuoret. Laita kurpitsat kulhoon ja soseuta.
Poista timjaminrangat ohratosta. Lisää myskikurpitsasose ohrattoon ja kuumenna. Mausta lopuksi mustapippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
Jaa kurpitsaohratto lautasille ja lisää pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä sekä halutessasi kaurafraichea ja timjaminlehtiä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
271
1133
10,8 g
1,3 g
32,8 g
5,3 g
8,5 g
6,0 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(4 rkl kaurafraichea).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli