Vegaaninen Biscoff-juustokakku
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reuna.
Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja kuutioi omenat pieniksi paloiksi.
Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon ja rasvan kanssa. Kääntele tasaiseksi. Kääntele omenat ja rommiaromi varovasti taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja ripottele mantelilastut pinnalle. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Tarkista kypsyys tikulla. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
Halutessasi siivilöi kakun pinnalle tomusokeria. Sekoita tomusokeri ranskankermaan ja tarjoa kakun kanssa.
Vinkki: Valitse kakkuun hapokas omenalajike.
Vinkki: Tarjoa omenakakku ranskankerman sijaan esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
300
1254
15,6 g
7,7 g
33,0 g
22,2 g
2,0 g
5,6 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(tomusokeria),
voita tai leivontamargariinia,
vehnäjauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli