Vegaaninen Biscoff-juustokakku

arvosana4/5

(36)arviota
10 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Biscoff-juustokakku syntyy helposti ilman liivatetta. Samettisen pehmeä moussekakku hurmaa täyteläisellä kanelin ja karamellin maulla, jotka yhdistyvät rapeaan Biscoff-keksipohjaan.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

250 g(1 pkt) karamellisoituja keksejä (lotus biscoff)
100 gvegaanista margariinia (eleplant)

Täyte

250 g(2 dl) karamellisoitua keksilevitettä (lotus biscoff)
400 g(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. violife creamy original)
1 1/2 dlkauravispiä (fazer aito)

Pinnalle

150 g(noin 1 dl) karamellisoitua keksilevitettä (lotus biscoff)

Koristelu

(viikunaa ja rosmariinia)

Valmistus

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

  2. 2

    Hienonna keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Säästä 6 keksiä koristeluun. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) karamellisoituja keksejä (lotus biscoff)
    100 gvegaanista margariinia (eleplant)
  3. 3

    Vatkaa keksilevite ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vispi ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.

    MääräAinesosa
    250 g(2 dl) karamellisoitua keksilevitettä (lotus biscoff)
    400 g(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. violife creamy original)
    1 1/2 dlkauravispiä (fazer aito)
  4. 4

    Pehmennä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti. Valuta levite kakun pinnalle. Anna kuorrutteen kovettua noin tunti jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    150 g(noin 1 dl) karamellisoitua keksilevitettä (lotus biscoff)
  5. 5

    Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kakku keksimuruilla ja halutessasi viikunalohkoilla ja rosmariininoksilla.

    MääräAinesosa
    (viikunaa ja rosmariinia)

Vinkki: Vaahdota ylijäävä kauravispi (1 dl) ja pursota ruusukkeiksi kakun pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (viikunaa ja rosmariinia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.9.2024
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä