Vegaaninen Biscoff-juustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Biscoff-juustokakku syntyy helposti ilman liivatetta. Samettisen pehmeä moussekakku hurmaa täyteläisellä kanelin ja karamellin maulla, jotka yhdistyvät rapeaan Biscoff-keksipohjaan.
| Pohja | |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) karamellisoituja keksejä (lotus biscoff) |
| 100 g | vegaanista margariinia (eleplant) |
| Täyte | |
| 250 g | (2 dl) karamellisoitua keksilevitettä (lotus biscoff) |
| 400 g | (2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. violife creamy original) |
| 1 1/2 dl | kauravispiä (fazer aito) |
| Pinnalle | |
| 150 g | (noin 1 dl) karamellisoitua keksilevitettä (lotus biscoff) |
| Koristelu | |
| (viikunaa ja rosmariinia) | |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2.
Hienonna keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Säästä 6 keksiä koristeluun. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Vatkaa keksilevite ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vispi ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
- 4.
Pehmennä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti. Valuta levite kakun pinnalle. Anna kuorrutteen kovettua noin tunti jääkaapissa.
- 5.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kakku keksimuruilla ja halutessasi viikunalohkoilla ja rosmariininoksilla.
Vegaaninen Biscoff-juustokakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Biscoff-juustokakku syntyy helposti ilman liivatetta. Samettisen pehmeä moussekakku hurmaa täyteläisellä kanelin ja karamellin maulla, jotka yhdistyvät rapeaan Biscoff-keksipohjaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 250 g | (1 pkt) karamellisoituja keksejä (lotus biscoff) |
| 100 g | vegaanista margariinia (eleplant) |
Täyte | |
| 250 g | (2 dl) karamellisoitua keksilevitettä (lotus biscoff) |
| 400 g | (2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. violife creamy original) |
| 1 1/2 dl | kauravispiä (fazer aito) |
Pinnalle | |
| 150 g | (noin 1 dl) karamellisoitua keksilevitettä (lotus biscoff) |
Koristelu | |
| (viikunaa ja rosmariinia) | |
Valmistus
- 1
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.
- 2
Hienonna keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Säästä 6 keksiä koristeluun. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) karamellisoituja keksejä (lotus biscoff) 100 g vegaanista margariinia (eleplant) - 3
Vatkaa keksilevite ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vispi ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Nosta kakku peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
Määrä Ainesosa 250 g (2 dl) karamellisoitua keksilevitettä (lotus biscoff) 400 g (2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. violife creamy original) 1 1/2 dl kauravispiä (fazer aito) - 4
Pehmennä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti. Valuta levite kakun pinnalle. Anna kuorrutteen kovettua noin tunti jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 150 g (noin 1 dl) karamellisoitua keksilevitettä (lotus biscoff) - 5
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele kakku keksimuruilla ja halutessasi viikunalohkoilla ja rosmariininoksilla.
Määrä Ainesosa (viikunaa ja rosmariinia)
Vinkki: Vaahdota ylijäävä kauravispi (1 dl) ja pursota ruusukkeiksi kakun pinnalle.
Ravintosisältö
530
Energiaa kcal
2217
Energiaa kj
33,2 g
Rasvaa
12,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,3 g
Hiilihydraatteja
26,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
530
Energiaa kcal
2217
Energiaa kj
33,2 g
Rasvaa
12,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,3 g
Hiilihydraatteja
26,6 g
Sokereita
1,4 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (viikunaa ja rosmariinia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























