Hovimestarin kastike
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sinappinen hovimestarin kastike on klassinen lisuke graavilohelle, mutta se sopii mainiosti myös muiden kalaruokien kanssa.
| 1 dl | makeaa sinappia |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus valkopippuria | |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 dl | tilliä hienonnettuna |
- 1.
Sekoita sinappi, etikka, sokeri, suola ja pippurit kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos on tasainen. Mausta tillillä.
Hovimestarin kastike
arvosana5/5
15 min (josta 15 min aktiivista)
Sinappinen hovimestarin kastike on klassinen lisuke graavilohelle, mutta se sopii mainiosti myös muiden kalaruokien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | makeaa sinappia |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus valkopippuria | |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 dl | tilliä hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Sekoita sinappi, etikka, sokeri, suola ja pippurit kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes seos on tasainen. Mausta tillillä.
Määrä Ainesosa 1 dl makeaa sinappia 2 rkl valkoviinietikkaa 1 rkl sokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna ripaus valkopippuria 2 dl rypsiöljyä 1 1/2 dl tilliä hienonnettuna
Ravintosisältö
447
Energiaa kcal
1870
Energiaa kj
46,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
447
Energiaa kcal
1870
Energiaa kj
46,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl valkoviinietikkaa, ripaus valkopippuria, 1.5 dl tilliä hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























