Chia-marjahillon perusohje on helppo muistaa: kiloon marjoja tulee noin desilitra nestettä ja toinen desilitra chiansiemeniä.
Jos haluat hilloon makeutta, nesteeksi sopii vaalea siirappi, hunaja tai sokeri, joka liukenee marjojen joukkoon. Kuumenna marjoja ja makeutusainetta kattilassa muutama minuutti, siirrä pois liedeltä ja sekoita chiansiemenet joukkoon. Anna siementen turvota ja hillon sakeutua vähintään tunti.
Vadelmat, mansikat ja mustikat ovat usein itsessään niin makeita, että lisämakeutta ei tarvita. Lisää tuoreisiin marjoihin vain tilkka nestettä, esimerkiksi limen tai sitruunan mehua tai vettä, ja kiehauta seos ennen kuin sekoitat mukaan chiansiemenet.
Jos teet hilloa pakastetuista marjoista, jätä lisäneste pois. Sulaneet marjat ovat usein jo valmiiksi kosteita. Jos haluat maustaa hillon sitruunalla tai limellä, raasta mukaan pestyn hedelmän kuorta. Kokeile esimerkiksi limellä maustettua mustikkahilloa tai mausta vadelmahillo sitruunankuorella.