Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaura-chiapannarit

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Chiansiemenet tekevät kaurapannareista kuohkeita ja rapeita. Sekoita taikina illalla jääkaappiin ja paista amerikkalaiseen tapaan aamiaiseksi. Nämä pienet pannukakut sopivat hyvin fodmap-ruokavalioon.

Ainekset

4 dl
Mantelijuomaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
kaurajauhoja
1/2 dl
Chiansiemeniä
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Intiaanisokeria
1/2 tl
suolaa
3 rkl
Rypsiöljyä

Mustikkatuorehillo

3 dl
Mustikoita (pakaste)
1/2 dl
Intiaanisokeria

Lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä tai voita paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vispaa mantelijuoma ja kananmunat kulhossa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhoseos, chiansiemenet, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää ne mantelijuoma-munaseokseen. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota leivinliinan alla huoneenlämmössä 30 minuuttia.

4 dl
Mantelijuomaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
kaurajauhoja
1/2 dl
Chiansiemeniä
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Intiaanisokeria
1/2 tl
suolaa
3 rkl
Rypsiöljyä
2

Ota pakastemustikat huoneenlämpöön sulamaan noin puoleksi tunniksi. Lisää sokeri ja murskaa mustikoita haarukalla hieman.

3 dl
Mustikoita (pakaste)
1/2 dl
Intiaanisokeria
3

Kuumenna lettupannun koloissa nokare voita tai hieman rypsiöljyä. Kaada noin ¾ dl taikinaa kuhunkin koloon. Paista pannarit keskilämmöllä. Kun pinta on hyytynyt sienimäiseksi, käännä pannarit ja paista toiselta puolelta vielä noin minuutti.

1 rkl
rypsiöljyä tai voita paistamiseen
4

Tarjoa pannarit mustikkatuorehillon kanssa.

Vinkki: Voit paistaa samasta taikinasta myös vohveleita.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.10.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

430

1801

22,5 g

2,0 g

46,8 g

22,8 g

3,3 g

8,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli