Kaura-chiapannarit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kaura-chiapannarit

Kaura-chiapannarit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Chiansiemenet tekevät kaurapannareista kuohkeita ja rapeita. Sekoita taikina illalla jääkaappiin ja paista amerikkalaiseen tapaan aamiaiseksi. Nämä pienet pannukakut sopivat hyvin fodmap-ruokavalioon.

Ainekset

4 dl
Mantelijuomaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
kaurajauhoja
1/2 dl
Chiansiemeniä
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Intiaanisokeria
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
3 rkl
Rypsiöljyä

mustikkatuorehillo

3 dl
Mustikoita (pakaste)
1/2 dl
Intiaanisokeria

lisäksi

Voita tai rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Vispaa mantelijuoma ja kananmunat kulhossa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhoseos, chiansiemenet, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää ne mantelijuoma-munaseokseen. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota leivinliinan alla huoneenlämmössä 30 minuuttia.

4 dl
Mantelijuomaa
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
kaurajauhoja
1/2 dl
Chiansiemeniä
1 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Intiaanisokeria
3/4 tl
(¾ tl) suolaa
3 rkl
Rypsiöljyä
2

Ota pakastemustikat huoneenlämpöön sulamaan noin puoleksi tunniksi. Lisää sokeri ja murskaa mustikoita haarukalla hieman.

3 dl
Mustikoita (pakaste)
1/2 dl
Intiaanisokeria
3

Kuumenna lettupannun koloissa nokare voita tai hieman rypsiöljyä. Kaada noin ¾ dl taikinaa kuhunkin koloon. Paista pannarit keskilämmöllä. Kun pinta on hyytynyt sienimäiseksi, käännä pannarit ja paista toiselta puolelta vielä noin minuutti.

Voita tai rypsiöljyä paistamiseen
4

Tarjoa pannarit mustikkatuorehillon kanssa.

Vinkki: Voit paistaa samasta taikinasta myös vohveleita.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.10.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1453

347

14,3 g

1,3 g

46,0 g

22,5 g

2,8 g

6,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Chiansiemeniä,

1 tl Leivinjauhetta,

0,75 tl (¾ tl) suolaa,

Voita tai rypsiöljyä paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli