Kaura-chiapannarit
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kaura-chiapannarit sopivat ihanasti aamiaiselle tai brunssille. Chiansiemenet tekevät pannareista kuohkeita ja rapeita. Tarjoile pienten pannareiden kanssa mustikkatuorehilloa.
| 4 dl | mantelijuomaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kaurajauhoja |
| 1/2 dl | chiansiemeniä |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| Mustikkatuorehillo | |
|---|---|
| 3 dl | pakastemustikoita |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Vispaa mantelijuoma ja kananmunat kulhossa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhoseos, chiansiemenet, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää ne mantelijuoma-munaseokseen. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota leivinliinan alla huoneenlämmössä 30 minuuttia.
- 2.
Ota pakastemustikat huoneenlämpöön sulamaan noin puoleksi tunniksi. Lisää sokeri ja murskaa mustikoita haarukalla hieman.
- 3.
Kuumenna lettupannun koloissa hieman rypsiöljyä. Kaada noin ¾ dl taikinaa kuhunkin koloon. Paista pannarit keskilämmöllä. Kun pinta on hyytynyt sienimäiseksi, käännä pannarit ja paista toiselta puolelta vielä noin minuutti.
- 4.
Tarjoa pannarit mustikkahillon kanssa.
Kaura-chiapannarit
Kaura-chiapannarit sopivat ihanasti aamiaiselle tai brunssille. Chiansiemenet tekevät pannareista kuohkeita ja rapeita. Tarjoile pienten pannareiden kanssa mustikkatuorehilloa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | mantelijuomaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | kaurajauhoja |
| 1/2 dl | chiansiemeniä |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | fariinisokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
Mustikkatuorehillo | |
| 3 dl | pakastemustikoita |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Vispaa mantelijuoma ja kananmunat kulhossa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhoseos, chiansiemenet, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää ne mantelijuoma-munaseokseen. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota leivinliinan alla huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 dl mantelijuomaa 2 kpl kananmunaa 2 dl kaurajauhoja 1/2 dl chiansiemeniä 1 tl leivinjauhetta 1 tl fariinisokeria 1/2 tl suolaa 3 rkl rypsiöljyä - 2
Ota pakastemustikat huoneenlämpöön sulamaan noin puoleksi tunniksi. Lisää sokeri ja murskaa mustikoita haarukalla hieman.
Määrä Ainesosa 3 dl pakastemustikoita 1/2 dl fariinisokeria - 3
Kuumenna lettupannun koloissa hieman rypsiöljyä. Kaada noin ¾ dl taikinaa kuhunkin koloon. Paista pannarit keskilämmöllä. Kun pinta on hyytynyt sienimäiseksi, käännä pannarit ja paista toiselta puolelta vielä noin minuutti.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 4
Tarjoa pannarit mustikkahillon kanssa.
Vinkki: Voit paistaa samasta taikinasta myös vohveleita.
Ravintosisältö
354
Energiaa kcal
1482
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
354
Energiaa kcal
1482
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,3 g
Hiilihydraatteja
15,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
7,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl chiansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























