Vispaa mantelijuoma ja kananmunat kulhossa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhoseos, chiansiemenet, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää ne mantelijuoma-munaseokseen. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota leivinliinan alla huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Ota pakastemustikat huoneenlämpöön sulamaan noin puoleksi tunniksi. Lisää sokeri ja murskaa mustikoita haarukalla hieman.
Kuumenna lettupannun koloissa nokare voita tai hieman rypsiöljyä. Kaada noin ¾ dl taikinaa kuhunkin koloon. Paista pannarit keskilämmöllä. Kun pinta on hyytynyt sienimäiseksi, käännä pannarit ja paista toiselta puolelta vielä noin minuutti.
Tarjoa pannarit mustikkatuorehillon kanssa.
Vinkki: Voit paistaa samasta taikinasta myös vohveleita.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1453
347
14,3 g
1,3 g
46,0 g
22,5 g
2,8 g
6,5 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Chiansiemeniä,
1 tl Leivinjauhetta,
0,75 tl (¾ tl) suolaa,
Voita tai rypsiöljyä paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli